Moj grad

Gradska izborna komisija: Počinje štampanje glasačkih listića

Foto: Boom93/M. Veljković

Foto: Boom93/M. Veljković

Štampanje glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Požarevca raspisanim za 2. jun 2024. godine počinje sutra, 23. maja u 9 časova u štampariji Službenog glasnika, saopštio je predsednik Gradske izborne komisje Bojan Živković.

Glasački listići štampaće se na A4 formatu, na papiru roze boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini.

Predsednik Gradske izborne komisije Bojan Živković je naglasio da će biti odštampano 68.273 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Požarevcu, na dan 17. maj 2024. godine.  

On je na sednici Gradske izborne komisije u Požarevcu pozvao sve članove, strane i domaće posmatrače, kao i medije da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da će posebno biti obevešteni i podnosioci izbornih lista.

Gradska izborna komisija u Požarevcu je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Požarevcu, Odluku o utvrđivanju izgleda i boje glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije na izborima za odbornike Skupštine Grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine, Rešenje o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine Grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine, kao i Odluku o sadržaju, obliku i izgledu glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije na izborima za odbornike Skupštine grada Požarevca, raspisanim za 2. jun 2024. godine.

Podsetimo, na glasačkom listiću za lokalne izbore u Požarevcu naći će se 7 izbornih lista koje je Gradska izborna komisija proglasila.

Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Požarevac sutra" i, pod rednim brojem dva, lista VLAŠKA STRANKA - Ljiljana Ugrinović.
 
Pod rednim brojem tri je lista Grupe građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - dr Milan Tadić.

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista Mi - glas naroda - Požarevac i pod rednim brojem pet izborna lista BIRAM BORBU – POŽAREVAC (NARODNI POКRET SRBIJE - DEMOКRATSКA STRANКA – NARODNA STRANКA), koju je podnela Кoalicija: BIRAM BORBU – POŽAREVAC.

Kao šesta proglašena je izborna lista Jedina NADA za Požarevac – Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS), koju je podnela politička stranka POКRET OBNOVE КRALJEVINE SRBIJE, a pod brojem sedam je lista Moj Grad, Moje Selo – Moji Ljudi, koju je podnela koalicija Dosta je Bilo, Srpski Pokret Dveri.