Moj grad

"Garfild" stiže u požarevački Bioskop

Nakon gotovo 20 godina od izlaska prvog igranog filma, mačak Garfild vratio se na filmsko platno. Ovog vikenda animirani film "Garfild" biće prikazan u Bioskopu Centra za kulturu Požarevac. Na repertoaru su još dva filma.

Nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promeni kada ga poseti njegov otac Vik, Garfild mora da krene u avanturu gde će naučiti nešto potpuno neočekivano.

Film je sinhronizovan na srpski jezik. Gordan Kičić je pozajmio glas Garfildu, dok je njegovom ocu Viku glas pozajmio Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović.

Garfild je lik iz stripova Džima Dejvisa. debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Film će biti prikazan 25. i 26. maja u 15 časova. 

Ovog vikenda biće prikazani i sledeći filmovi:

"Himera" - 25. maj u 17 časova i 26. maj u 19.30 časova,
"Furioza: Pobesneli Maks Saga" - 25, maj u 19.30 časova i 26. maj u 17 časova.

"Himera" je evropski film, koji je premijerno prikazan na 29. Festivalu autorskog filma.

Svako ima svoju Himeru, nešto što pokušava da postigne, ali nikad ne uspeva da pronađe. Za grupu kradljivaca drevnih dobara i arheoloških čuda, Himera predstavlja izbavljenje od rada i san o lakom bogatstvu. Za Artura, Himera je Benjamina, žena koju je izgubio. Kako bi je pronašao, on izaziva nevidljivo, traži svuda, ulazi u utrobu zemlje u potrazi za vratima zagrobnog života o kojima pripovedaju mitovi. Na avanturističkom putovanju između živih i mrtvih, šuma i gradova, slavlja i samoće, odvijaju se isprepletane sudbine ovih likova, a sve u potrazi za Himerom.

U nastavku franšize "Pobesneli Maks", filmu „Furioza: Pobesneli Maks saga“, nastavak franšize "Pobesneli Maks", prva je nakon kanske publike uživala beogradska, piše Politika. Film je u Beogradu premijerno prikazan 22. maja, a sada stiže i u požarevački bioskop. 

Reditelj filma je oskarovac Džordž Miler.

Radnja filma osvetljava početke omiljene ratnice Furioze, koju tumači Anja Tejlor Džoj, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon.

Dok se ceo svet raspada, mladu Furiouzu otima i odvodi horda bajkera predvođena ratnim vođom Dementusom. Prolazeći kroz Pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Džo. Dok se dva Tiranina bore za prevlast, Furiouza mora da preživi mnoge izazove u Pustoši, dok pokušava da se vrati kući. Publika će biti svedok ne samo Furiozinog fizičkog petnaestogodišnjeg putovanja kroz pustoš, već i njene unutrašnje borbe za pronalazak svog identiteta i osećaja pripadnosti.

Cene ulaznica su 300 dinara i mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu. 

Biletarnica će 25. i 26. maja raditi od 14.30 do 19.30 časova.