Moj grad

Petrović: Smederevska Palanka i dalje bez rekonstrukcije bolnice koju je obećao Lončar

Goran Petrović/Foto Boom93

Goran Petrović/Foto Boom93

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dočekao je peti mandat, a Smederevska Palanka još nije rekonstrukciju bolnice koju je lično obećao 2020. godine, rekao je Goran Petrović, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik u razgovoru sa građanima Smederevske Palanke.

Petrović je dodao da će obećanje da će palanačka bolnica „Stefan Visoki“ u kojoj se leče pacijenti iz Smederevske Palanke i Velike Plane biti potpuno rekonstruisana i proširena za 8.500 metara kvadratnih uz izgradnju heliodroma u roku od tri godine ostati samo marketinški trik za jednokratnu upotrebu.

„Očigledno je da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar zaboravio šta je sve obećao. Jer da zaista želi da se bavi datim obećanjima, ali i nagomilanim problemima u zdravstvu obratio bi se Palančanima i rekao im zašto bolnica nije rekonstruisana i izgrađena, ali i građanima Srbije i makar najavio rešenja, a ne bi zabranjivao lekarima da javno govore o tome u želji da se problemi sakriju pod tepih“, naveo je Petrović.

Ocenio je da ipak probleme u zdravstvu nije moguće sakriti jer svi vidimo da po jedan lekar leči 400 pacijenata čiji se broj drastično povećava, da su liste čekanja za operacije sve duže a hirurzima nema ko da asistira.

„Ni osam godina ministrovanja dr Lončaru nije bilo dovoljno da napravi vidan napredak, pa je nerealno očekivati to i sada u državi u kojoj je veći prioritet ulagati u stadione i navijače koje skandiraju na mitinzima SNS-a nego u zdravstveni sistem i zdravlje građana“, zaključio je Petrović.