Muzika

Momak iz proklete kuće - Svilajnac Boogie

FOTO: Youtubescreenshot

FOTO: Youtubescreenshot

Krajem marta meseca, ove godine objavljeno je vrlo zanimljivo izdanje, EP pod nazivom "Svilajnac Boogie" u izvođenju novog projekta MOMAK IZ PROKLETE KUĆE.

Već sam naziv benda "Momak iz proklete kuće" dovoljno je intrigantan, preuzet iz uvoda pesme "Krvarim od dosade" legendarnih Majki i jednako takvog albuma "Razdor".

EP "Svilajnac Boogie" donosi četiri originalne i proživljene pesme, nastalih u stilu rock 'n' roll bendova sa kraja 80-tih, kakvi su bili spomenute Majke, zatim Kaotične duše ili Pokvarena mašta.
 
Ovaj bend je ustvari duet iz Svilajnca, a postavu čine Mihajlo Belolule Markovic aka Mićko Panker i Goran Stojanović koji je odsvirao sve instrumente, snimio materijal i producirao ga u studiju MM 19, dakako u Svilajncu. Pomoć u aranžiranju tekstova pružio im je Nenad Kojčić dok su za dizajn omota odgovorni Marija i Grebo Gray.


Od prije nekoliko dana ovo je EP izdanje dostupno na CD-u preko izdavačke kuće Slušaj najglasnije, koje s Mihajlom Belolule Markovićem sarađuje još iz vremena dok je predvodio izvrsni garage rock bend Big Charmin' Men a s kojim je objavio dva izuzetno zanimljiva albuma "Rođen negde dole" (2011) i "Novi život" (2012).


Mihajlo, dečko iz provincije - "Momak iz proklete kuće", izuzetno je talentovan, povučen i vredan čovek, koji u svoj Svilajnac dovodi brojne strane, regionalne i domaće bendove, čime uspeva ugurati i svoj omiljeni lokalitet u samu žižu regionalne underground scene. Veliki je to trud … vredan svake podrške!



Popis pesama: 1. Himan | 2. Vreme se menja | 3. Ranjeni vuk | 4. Sunce je izgrejalo