Moj grad

Neispravna voda u još dva naselja

Foto: Boom93/S.Lisac

Foto: Boom93/S.Lisac

U dva naselja u Opštini Veliko Gradište voda je neispravna i zabranjena za piće i pripremu hrane.

Voda iz vodovodne mreže u naselju Požeženo zabranjuje se za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 3365 od 27. 05. 2024. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac (uzorak uzet dana 22. 05. 2024. iz prodavnice u centru sela) Zbog toga što nije zdravstveno bezbedna. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko- hemijska za parametar „Miris“.

Takođe, zabranjuje se upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kamijevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju o zdravstvenoj bezbednosti br. V 3371 od 27. 05. 2024. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac (uzorak uzet dana 22. 05. 2024.) zbog toga što nije zdravstveno bezbedna. Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko hemijska za parametar „Nitrati“. i mikrobiološka za parametar „ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija i ukupne koliformne bakterije“.