Moj grad

Grad dodeljuje bespovratna sredstva privrednim subjektima

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Grad Požarevac raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava državne pomoći iz budžeta Grada, u okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2024. godinu.

Bespovratna sredstva državne pomoći dodeljuju se iz budžeta Grada Požarevca za 2024. godinu i  planirana su  Odlukom o budžetu Grada Požarevca za 2024. godinu. Ukupni  iznos sredstava je 25.000.000,00 dinara.

Sredstva se dodeljuju za mere podsticanja konkurentnosti, a to su: 

  • podrška učešću na sajmovima;
  • dobijanje međunarodnih sertifikata sa ciljem omogućavanja izlaska domaćih kompanija na inostrana tržišta kao i poboljšanje kvaliteta upravljanja delatnošću;
  • obezbeđivanje sredstava za rekonstrukciju, dogradnju postojećih ili izgradnju novih proizvodnih kapaciteta i
  • sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava.

Pravo na učestvovanje u postupku dodele sredstava imaju svi investitori iz Srbije i inostranstva, preduzetnici, mikro privredna društva, mala privredna društva, srednja privredna društva, velika privredna društva, investitori koji ulažu u nove proizvode i nove delatnosti, odnosno u proširenje proizvodnih kapaciteta radi obavljanja postojeće delatnosti sa terotorije Grada Požarevca odnosno ukoliko imaju registrovano sedište ili poslovnicu na terotoriji Grada Požarevca.

Trajanje Javnog poziva je 60 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“.

Više informacija o dodeli sredstava, uslovima i načinu prijave možete pronaći na sajtu Grada Požarevca, gde je Javni poziv objavljen.