Hronika

Istraga o smrti brata osumnjičenog za ubistvo devojčice iz Bora u zapećku

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Pre tačno mesec dana, Više javno tužilaštvo u Nišu je Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a naložilo da postupi po Zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja, koje se odnosi na slučaj smrti brata osumnjičenog za ubistvo devojčice iz Bora. Iako je prošlo mesec dana, do Višeg javnog tužilaštva još uvek nije stigla nikakva informacija od Sektora unutrašnje kontrole.

Više javno tužilaštvo u Nišu smo pitali u kojoj fazi se nalazi istraga povodom smrti jednog od osumnjičenih D. D, odnosno da li je Sektor unutrašnje kontrole postupio po zahtevima za prikupljanje potrebnih obaveštenja koje je ovo tužilaštvo poslalo SUK-u 29. aprila, kao i da li je tužilaštvo do sada pronašlo elemente krivičnog dela u ovom događaju i ako jeste koje krivično delo je kvalifikovano, piše Danas.

Na ovo pitanje iz VJT u Nišu su odgovorili da će nakon što dobiju izveštaj SUK-a doneti odluku o ovom slučaju.

Ovo praktično znači da SUK već mesec dana nije uradio ništa povodom istrage smrti D. D, za koga se u javnosti sumnja da je podlegao povredama koje su mu naneli policajci u Boru.

Redakcija Danasa je, takođe, zatražila od VJT u Nišu i da nam saopšti kakvi su rezultati obdukcije tela D. D, odnosno da nam saopšte da li je on preminuo prirodnom smrću ili nasilno.

Na to pitanje nismo dobili odgovor, a u zvaničnom dopisu su naveli da će o svim merama i radnjama koje tužilaštvo bude preduzimalo javnost biti blagovremeno obaveštena na njihovom zvaničnom sajtu i to samo ako postoji opravdan interes javnosti da zna, kako ne bi došlo do otežavanja istrage.

Međutim, da smo čekali zvanična saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Nišu, ni ovu informaciju da SUK već mesec dana ne postupa po nalogu tužilaštva ne bi saznali. Pri tom, VJT u Nišu je već jednom odbilo da nam saopšti rezultate obdukcionog nalaza, pod izgovorom da bi ta informacija mogla da ugrozi istragu, iako su nam stručnjaci iz oblasti prava tada rekli da informacija da li je D. D. preminuo prirodnom ili nasilnom smrću nikako ne može da ugrozi dalju istragu.

Više pročitajte na LINKU.