Društvo

Forum žena SPS: Cilj je da udruženim snagama stanemo na put nasilju

FOTO: E.M.

FOTO: E.M.

Forum žena SPS Požarevac, organizovao je radnu tribinu na temu nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja.

Ankica Dimitrovski moderator ove tribine je istakla da je cilj tribine da se udruženim snagama stane na put nasilju, ne samo nad ženama, nego uopšte nasilju u društvu i vršnjačkom nasilju.

FOTO: E.M.

"Ovu temu Forum žena SPS-a razmatra uvek, ali sad hoćemo da podignemo na viši nivo, da uključimo i sve ostale organizacije, škole, mesne zajednice na nivou grada, da podignemo na viši nivo i da bude što manje nasilja", navela je Dimitrovski.

Predsednica Foruma žena SPS Požarevac dr Jasmina Nikolić, istakla je da je tema nasilja u porodici i vršnjačkog nasilja bila zastupljena i u prethodnom periodu tokom istupanja ovog Foruma.

FOTO: E.M.

"Ovo je četvrti put da govorimo o ovoj temi, pre svega nasilju nad ženama i vršnjačkom nasilju, a i u narednom periodu ćemo punu pažnju posvetit ovoj nažalost aktuelnoj temi", navela je Nikolić.

Na tribini su govorili Vesna Stanojević, koordinator Sigurne kuće, Tatjana Čorbić, kapetan policije u Odeljenju kriminalističke policije, odsek opšteg kriminala PU Požarevac, Dubravka Kralj, advokat iz Beograda, narodni poslanik, član Glavnog odbora SPS, Tatjana Rajić, prof. sociologije, politikolog, specijalista medijacije i Vladimir Dimitrijević, psiholog, rukovodilac Internog tima za nasilje u porodici Centra za socijalni rad u Požarevcu.

FOTO: E.M.