Moj grad

Šta možete pogledati u Bioskopu ovog vikenda?

FOTO: Boom93

FOTO: Boom93

U Bioskopu Centra za kulturu Požarevac ovog vikenda na repertoaru će biti šest filmova.

Biće prikazani sledeći filmovi:

  • Anime „Haikyuu!! The Dumpster Battle” (titl na engleskom) - 31. maj u 15 časova;
  • „Ubica”  - 31. maj u 16.30 časova, 1. jun u 19 časova i 2. jun u 17 časova;
  • „Noćni čuvar: Demoni su večni”  - 31. maj u 18.30 časova, 1. jun u 21 čas i 2. jun u 19 časova;
  • „Furiosa: Pobesneli Maks saga”  - 31. maj u 20.30 časova, 1. jun u 19 časova i 2. jun u 17 časova;
  • „Garfild”  - 1. i 2. jun u 15 časova;
  • „Stranci: Prvo poglavlje”  - 1. jun u 17 časova i 2. jun u 21 čas.

Sportski anime film „Haikyuu!! The Dumpster Battle” nastavlja priču nakon 4. sezone planetarno popularne anime serije "Haikyu", nastale prema istoimenoj bestseler mangi autora Haruichi Furudate, koja je prodata u više od 60 miliona primeraka.

U filmu je prikazan finalni odbojkaški meč ekipa Karasuno High i Nekoma High School, koji je poslednja epizoda četvrte sezone najavila. Međutim, ovaj meč igra se samo jednom, a gubitnička ekipa biće eliminisana zauvek.

Na svetskom box office-u "Haikyu" je zaradio više od 70 miliona dolara, što ga čini drugim najuspešnijim anime filmom u ovoj godini.

U bioskopima u Srbiji dostupan je samo s engleskim titlom.

Triler-komedija "Ubica" prati profesora Garija Džonsona, koji drži do strogih principa i radi kao lažni ubica u policijskoj upravi u Nju Orleansu.

Prirodno nadaren da se prilagodi različitim okolnostima i ličnostima, kako bi se približio očajnim ljudima koji se nadaju da će uz njegovu pomoć moći da se osvete svojim neprijateljima, Gari upada na moralno sumnjivu teritoriju, kada ga privuče jedna od potencijalnih kriminalki, prelepa mlada žena po imenu Medison.

Kada se Medison zaljubi u jednu od Garijevih ličnosti kao ubice, misterioznog i seksi Rona, njihova strasna afera pokrenuće lančanu reakciju pretvaranja, obmane i podizanja uloga.

Reditelj filma je Ričard Linklejter, koji je za Oskara nominovan tri puta.

„Noćni čuvar: Demoni su večni” danski je horor film. 

Martinova ćerka Ema počinje da radi kao noćna čuvarka kako bi saznala šta se zaista desilo njenim roditeljima pre skoro trideset godina.

Susret sa Vermerom u njegovoj zatvorskoj ćeliji budi ovog serijskog ubicu iz kome i započinje niz sudbonosnih događaja.

U nastavku franšize "Pobesneli Maks", filmu „Furioza: Pobesneli Maks saga“, nastavak franšize "Pobesneli Maks", prva je nakon kanske publike uživala beogradska, piše Politika. Film je u Beogradu premijerno prikazan 22. maja, a sada stiže i u požarevački bioskop. 

Reditelj filma je oskarovac Džordž Miler.

Radnja filma osvetljava početke omiljene ratnice Furioze, koju tumači Anja Tejlor Džoj, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon.

Dok se ceo svet raspada, mladu Furiouzu otima i odvodi horda bajkera predvođena ratnim vođom Dementusom. Prolazeći kroz Pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Džo. Dok se dva Tiranina bore za prevlast, Furiouza mora da preživi mnoge izazove u Pustoši, dok pokušava da se vrati kući. Publika će biti svedok ne samo Furiozinog fizičkog petnaestogodišnjeg putovanja kroz pustoš, već i njene unutrašnje borbe za pronalazak svog identiteta i osećaja pripadnosti.

Posle gotovo 20 godina od izlaska prvog igranog filma, mačak Garfild vratio se na filmsko platno.

Nakon što se Garfildov divan, opušten i sit život sa Džonom i Odijem potpuno promeni kada ga poseti njegov otac Vik, Garfild mora da krene u avanturu gde će naučiti nešto potpuno neočekivano.

Film "Garfild" sinhronizovan je na srpski jezik. Gordan Kičić je pozajmio glas Garfildu, dok je njegovom ocu Viku glas pozajmio Marko Kon. U sinhronizaciji su učestvovali i Ognjen Radivojević, Tamara Dragičević, Stefan Vukić, Nikola Jelić – Mikri i Srđan Jovanović.

Garfild je lik iz stripova Džima Dejvisa. debitovao 19. juna 1978. i posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. imao je više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

„Stranci: Prvo poglavlje“ rimejk je horor fillma iz 2008. godine. U pitanju je prvi od tri naslova istoimene zastrašujuće trilogije.

U centru zbivanja je mladi par koji putuje preko granice kako bi započeo novi život. Nažalost, na putu prema severu pokvari im se auto. ​

Zarobljeni tokom noći u Oregonu, oni se prijavljuju u osamljeni Airbnb. Nedugo nakon smeštanja, trojica nepoznatih ljudi počinju da ih maltretiraju, a borba za život tek počinje.

Ulaznice za sve filmove koštaju 300 dinara, a mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu.

Biletarnica će danas, 31. maja, raditi od 14.30 do 20.30 časova, a 1. i 2. juna od 14.30 do 21 čas.