Moj grad

Svaki dan isti – mole se da zgrada izdrži: Sprat razoren eksplozijom, sve se urušava – niko ne reaguje

Foto: N1 printscreen

Foto: N1 printscreen

Ni posle skoro godinu dana, stanari zgrade u Ulici slobode u Smederevu se nisu oporavili od tragedije, kada se njihov komšija razneo eksplozivom na petom spratu. Taj sprat i dalje izgleda tako - kao da se eksplozija dogodila pre samo nekoliko sati. Sve se urušava, a stanari kažu da strahuju za svoju bezbednost. Obraćali su se nadležnima, pisali su i predsedniku Srbije - ali odgovor nisu dobili.

Kad god dođu da obiđu stan, koji su napustili pre devet meseci zbog eksplozije, krste se i mole da iz njega izađu bezbedno, piše N1.

„Pogledajte ovaj zid iza mene, on svakog dana može da se uruši, tako da je pitanje vremena kad i kog trenutka može da se uruši i da padne na nekog i da nekoga povredi. Ovde kao što vidite život ne postoji“, priča stanarka Snežana Beljić.

Život nije stao samo u porodici Beljić. Stao je na celom petom spratu zgrade, jer je eksplozija razorila gotovo sve.

„Ovo sve ovde što se vidi to su sve i po štokovima fleke od krvi i evo ovo što se vidi to su flekice od tela od tog što je eksplodirao, smrad je neopisiv, bez krova smo, imamo samo ovu kamionsku ciradu, kad je malo jači vetar strahujemo da li će to da se sruši, da li će da se podigne“, kaže stanar Aleksandar Kojšor.

„Kad bude malo više padavina, voda će da prodre do četvrtog sprata gde su smešteni strujomeri, a onda će doći do požara i onda će mnogi ljudi da izgore, ko će onda biti kriv“, dodala je Snežana Beljić.

„Čitava zgrada strahuje za bezbednost“, kaže stanarka Aleksandra Luković.

Više pročitajte na LINKU