Društvo

Na snazi narandžasti i crveni meteoalarm

FOTO: Pixabay/Ilustracija

FOTO: Pixabay/Ilustracija

Danas će biti toplo, ali veoma nestabilno. Širom Srbije očekujemo kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno će biti uslova i za vremenske nepogode. U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm zbog kiše i grmljavine, dok je najkritičnije područje istočna Srbija i Pomoravlje, gde je na snazi najviši stepen upozorenja odnosno crveni meteoalarm.

Tokom vikenda se iznad Italije oformio ciklon, najpre je tamo doneo obilne padavine, a zatim je ojačao premeštajući se preko Jadrana i tako će danas nama donositi obilne padavine i nepogode.

Samo je ovo jutro vreme suvo i delimično sunčano, već u narednim satima se očekuje naobalčenje i kiša.

Posle podne moguća veća količina padavina, lokalno se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, vremenske nepogode, grad i olujni vetar.

Izolovani pljuskovi i nepogode se mogu javiti u celoj zemlji, ali se najveća šansa na istoku gde je aktiviran crveni meteoalarm.Vetar danas slab promenljivog smera, samo su za vreme nepogoda i oluja mogući jači udari.

U danu pred nama će biti veoma toplo i sparno, temperatura će biti do 29 stepeni, i upravo će ta toplota i vlaga u vazduhu biti okidač za oluje i nepogode.

Nestabilno vreme i u utorak i sredu, ali će svakako biti manja šansa za padavine, i neće biti jakih nepogoda. Temperautra u padu, od 24 do 27 stepeni. Od četvrtak sunčano i osetno toplije, slede tropski dani, temperatura će za vikend biti i do 35 stepeni! Tropski toplo i stabilno, sunčano vreme se nastavlja i iduće sedmice.