Politika

Vučić: Naravno da nije bilo nepravilnosti, ne treba žuriti sa formiranjem vlasti u Novom Sadu

FOTO: Boom93/ S.Lisac

FOTO: Boom93/ S.Lisac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras negirao navode dela opozcije da je na izborima 2. juna bilo nepravilnosti, te ukazao na to da je za to da svi, bilo gde, pregledaju sav izborni materijal.

"Naravno da nije bilo nikakvih nepravilnosti", kazao je on za RTS, te dodao da je "svima to jasno", i da je pobeda koalicije oko Srpske napredne stranke "bila neverovatna".
 
Pozive dela opozicije, koja ukazuje na prekrajanje izborne volje, na građansku neposlušnost je nazvao "odrazom nemoći" i "dečjim igrama".
 
Dodao je da bi bilo dobro da se u Beogradu odmah krene u formiranje vlasti, a da Novi Sad ne treba da žuri već da, kako je kazao, pronađe i kandiduje najbolje ljude.
 
"Savet i jednima i drugima u Nišu, sedite, ne žurite, razgovarajte o svemu, prebrojte galsove 100 puta, nemojte da teramo ljude ponovo na izbore, jer ako idemo opet, dobićete manje. To sam govorio i za Beograd", rekao je Vučić.
Istakao je da svi akteri u Nišu treba da sačekaju i da se, kako je kazao, ako je potrebno, sto puta prebroje glasovi.
 
Naveo je i da je važno da se u tim gradovima koalicije oko SNS-a ne pokazuje "nikakvu aroganciju i bahatost".
 
"Ja sam za to da svi svuda i gde god hoće i ko god hoće kompletan izborni materijal pregleda i da bude trasparentno", kazao je on.
 
Pozvao je ljude u Nišu, a posebno one u SNS- da se "zaustave i ne žure", te ih zapitao "što su morali trubače da dovode", (kada su juče proglasili izbornu pobedu koju opozicija osporava).
 
"Zaustavite se i ne žurite, šta će vam trubači drugi dan. Vaš je posao mnogo važniji, da razmišljate o fabrikama, da dovedemo nove investitore, obilaznicu, to je vaš posao, a ne utata, mi smo pobedili. Morate da razmišljate o porukama koje vam ljudi šalju", rekao je Vučić i istakao da je važno da se u Nišu, Beogradu i posebno Novom Sadu ne pokazuje nikakva arogancija i bahatost.
 
Vučić se zahvalio građanima na visokoj izlaznosti na lokalnim izborima i ukazao na to da je neverovarna pobeda liste "Srbija sutra".