Moj grad

Obilazak radova na transfer stanici: Najvažniji ekološki projekat u okrugu

Pixabay/ilustracija

Pixabay/ilustracija

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović juče, na Svetski dan zaštite životne sredine, 5. juna, sa svojim zamenikom Vladimirom Nešićem, predsednikom Skupštine grada Milanom Perićem i ostalim saradnicima obišla je radove na izgradnji transfer stanice u Godominskom polju

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Grada Smedereva, ova transfer stanica je najvažniji ekološki projekat u čitavom Podunavskom okrugu.

Završetkom izgradnje transfer stanice rešava se višedecenijski problem odlaganja komunalnog otpada sa teritorije grada i 27 sela.

Vrednost investicije je 341 milion dinara, a realizuje se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

U Godominskom polju se, osim izgradnje reciklažnog dvorišta, pretovarne stanice i linije za separaciju, radi i na izgradnji vodovodne mreže i prilaznog puta. Za ove poslove Grad je izdvojio 66  miliona dinara.

"Postojeću, neuslovnu deponiju odmah posle puštanja u rad Transfer stanice moramo zatvoriti i sanirati. Radićemo i na uklanjanju divljih deponija koje štete zdravoj životnoj sredini i narušavaju izgled mesta gde se pojavljuju", rekla je gradonačelnica Jasmina Vojinović.

Radovi na izgradnji trasfer stanice počeli su u avgustu 2023. godine, a, kako je tada rečeno, radovi bi trebalo da budu završeni ove godine.