Moj grad

Ove godine Manifestacija "Dan borbe protiv bele kuge" u Opštini Žabari

FOTO:Boom93/M.Veljković
Arhivska fotografija

FOTO:Boom93/M.Veljković Arhivska fotografija

ovogodišnja manifestacija "Dan borbe protiv bele kuge" biće održana 14. juna u Opštini Žabari.

Sa početkom u 16 časova, manifestacija "Dan borbe protiv bele kuge" donosi zajedničko zalaganje za povećanje nataliteta i pozitivan prirodni priraštaj u Srbiji.

Pod blagoslovom manastira Hilandar, ova svečanost ima za cilj podizanje svesti o značaju borbe protiv bele kuge, označavajući ovaj problem kao jedan od ključnih izazova sa kojima se suočava savremena Srbija.

Među zvanicama će se naći Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević i Miloš Stojković. Poverenik manastira Hilandar takođe će se pridružiti ovoj manifestaciji.

Uz prisustvo maskota Zvrka iz Petrovca na Mlavi i nastup orkestra gitara iz muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Požarevca, manifestacija će oživeti duh zajedništva i podrške.

Za najmlađe posetioce, planirane su brojne aktivnosti kao što su kaligrafska radionica, zabava sa maskotama i nastup mađioničara, obećavajući nezaboravno iskustvo za mališane.

Domaćini ove svečanosti su predškolska ustanova "Moravski cvet" i Osnovna škola "Dude Jović" iz Žabara.

Manifestacija se organizuje uz podršku Opštine Žabari, Udruženja "Borba protiv bele kuge", Turističke organizacije Žabari, Kancelarije za mlade Žabari i Svepravoslavnog nacionalnog saveta, čije angažovanje dodatno ističe važnost borbe protiv bele kuge kao zajedničkog cilja.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se pridruže ovom značajnom događaju i zajedno doprinesu izgradnji bolje budućnosti za sve generacije.