Društvo

Posle tropske noći i danas veoma toplo i sparno, sa pljuskovima

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Danas će biti veoma toplo i pretežno sunčano. Ipak, lokalno se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina pa bi bilo dobra i da imamo kišobran pri ruci.

Žuti meteoalarm, osim na temperaturu, u delovima Vojvodine upozorava i na očekivanu grmljavinu. Na jugu, istoku i jugoistoku Srbije na snazi je viši stepen upozorenja zbog visokih temperatura. Ostajemo i dalje pod uticajem tople vazdušne mase, ali će nam talas vlažnog vazduha sa severa danas donositi povremene padavine.

Kišno i toplo jutro u Srbiji. U Beogradu i u mnogim mestima širom Vojvodine, noć je bila tropska, temperatura je ostala preko 20 stepeni.

U nastavku dana promenljivo, smena sunčanih, oblačnih perioda i kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Upravo će zbog te smene sunca i kiše danas biti jako sparno. Biće danas i vetrovito. Duvaće umeren do umereno jak vetar, zapadnog smera. Maksimalna temperatura ostaje visoka, biće preko 30 stepeni u celoj Srbiji, a lokalno i do 34 stepena na jugu Srbije.

U Požarevcu jutro je kišovito. Prema podacima sa sajta Weather2umbrella, do podneva se očekuje razvedravanje. Maksimalna dnevna temperatura biće 34 stepena.

Od ponedeljka do petka će vreme biti nestabilno, narednih pet dana očekujemo kišu, pljuskove, grmljavinu, a u utorak i sredu je moguć i grad. Temperatura u padu u odnosu na dane vikenda, biće uglavnom ispod 30 stepeni. Toplije i stabilnije vreme narednog vikenda.