Muzika

Peggy Gou objavila išċekivani debi album "I Hear You"

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

Umetnica, producentkinja, DJ i kulturna ikona 32.godišnja Peggy Gou objavila je debi album "I Hear You” za izdavačku kuću XL Recordings. Jedan od najiščekivanijih debi albuma poslednjih godina- koji je usledio nakon njenih sedam objavljenih EP-va - predstavlja krunu godina rada za umetnicu rođenoj u Koreji, koja je jedinstveno cenjena i kao ikona underground scene, ali i kao globalna senzacija, ostajući verna sopstvenoj viziji, kako bi postala jedna od najtraženijih DJ-eva i stvaralaca elektronske muzike.

Južnokorejska DJ i producentkinja Peggy Gou jedna je od najuspešnijih žena u svojoj industriji. Njen novi album “I Hear You” predstavlja korak ka sledećem nivou njene umetnosti, gde smelo utvrdjuje svoj glasa kroz kaleidoskopski prizmu house muzike ’90-ih. Pred njom je nastup u  Gunnersbury Parku u Londonu, 17. avgusta pred sigurno 25000 ljudi, a procenjuje se da je nastupila pred milion fanova u protekloj godini. Prošlogodišnji hit leta “(It goes Like) Nanana”, zauzeo je vrh top lista singlova u Holandiji, Belgiji i Grčkoj, kao i Billboard Dance Airplay listi, i mesecima je bio u vrhu Top 10 britanskih top lista.

Kao što je često slučaj u svetu dens muzike, uspeh prati sumnja: prvi proboj došao je kada je promoter video njenu fotografiju, umesto što je čuo njen DJ set .

Dok je oblikovala svoj jedinstveni spoj eklektične klupske muzike, ustoličila je svoju poziciju kao kreator ukusa i kulturna sila kroz svoju muzičku i dizajnersku etiketu Gudu (oko 2019. godine) i modnu liniju Peggy Goods. Nakon sedam EP-a i mnogih objavljenh singlova, korak po korak, Peggy Gou ulazi u sledeću etapu svoje umetnosti - svojim iščekivanim prvim albumom, “I Hear You” o kome kaže:


“I Hear You” je više nego moj debi album. On predstavlja brojne sate posvećenosti na mom putovanju da stvorim nešto što je bezvremeno, i svedoči o moći slušanja, kako sebe tako i drugih."Kroz godine proučavanja muzičkih velikana i eksperimentisanja, kao glavni izvođač, pisac, producent i mikser albuma “I Hear You” Gou je usavršila nostalgičan, ali elektrizirajuće progresivan zvuk albuma, gde spaja utopijske osobine klupskih hitova devedesetih sa svojim širokim referencama i laganim vokalima.

Album obiluje hitovima uključujući aktuelni singl "Lobster Telephone" - savršenoj destilaciji melodično ugodne i tehnikolor house muzike, njen duet sa Lennyjem Kravitz-om "I Believe in Love Again" i nepobitni favoriti publike poput  "1+1=11" sa pratećim muzičkim spotom režiranim od strane umetnika Olafura Eliassona i pomenutim hitom iz 2023. godine “(It goes Like) Nanana”, nastalim  iz Gouove ljubavi prema klasicima devedesetih poput pesama "Rhythm Is a Dancer" grupe SNAP! i "9PM (Till I Come)" ATB-a, kojima se stalno vraćala tokom pandemije. Najstarija pesma na albumu možda je i najbolja - "I Go" je klasična balearska pesma, do samih kostiju izbeljena suncem.

Pesma “I go" (Ja idem) je takođe fantastična izjava o istorijskoj preobražnji, budući da Južna Koreja nije imala klupsku muziku kada je Gou odrastala u razuđenom gradu Inčeonu (Incheon). "Nije bilo kulture rejva devedesetih u Koreji, pa sam počela da sebe zamišljam kao zvezdu iz tog doba", kaže ona. Tek kada se preselila u London sa 14 godina, upala je u svet elektronske muzike, posećujući omiljeni klub Plastic People, učeći Ableton, i čak aplicirajući za stažiranje u XL Recordings. "Čim sam svoj glas stavila na pesmu, poželela sam da stvaram svoju muziku", seća se ona. "Bila sam gladna toga, i još uvek jesam.”

U međuvremenu, 2024. godina je za Peggy Gou već obeležena naslovnicama časopisa Billboard (SAD), Vogue Nemačka i L'Officiel Italia. Nazvana "najcool DJ na svetu" od strane Rolling Stone-a, Gou je krasila naslovnice i Vogue Nemačke, Vanity Fair Italije, GQ na Bliskom Istoku i Koreje, Harper's Bazaar Malezije, i drugih, dok se ponosi saradnjama sa Louis Vuittonom, Mont Blancom i Samsungom, da navedemo samo nekoliko.

Peggy Gou je jedinstveno poštovana i kao ikona alternativne scene i kao globalna senzacija, ostajući verna sopstvenoj nepokolebljivoj viziji, što je prouzrokovalo da postane jedna od najtraženijih DJ-eva i stvaralaca elektronske muzike današnjice.

1. Your Art 

2. Back To One 

3. I Believe In Love Again (with Lenny Kravitz) 

4. All That (feat. Villano Antillano) 

5. (It Goes Like) Nanana 

6. Lobster Telephone 

7. Seoulsi Peggygou (서울시페기구)

8. I Go 

9. Purple Horizon 

10. 1+1=11