Društvo

Danas kiša, pljuskovi i grmljavina

Pixabay/ilustracija

Pixabay/ilustracija

U nastavku dana očekujemo kišu, pljuskove i nepogode. Već sada se formira oblačni sistem u Bačkoj, koji će se pre podne širiti ka ostalim delovima Vojvodine i ka delovima Beograda.

Sve do petka će vreme nestabilno, mogući su loklano obilni pljuskovi sa gradom i olujnim vetrom. RHMZ je aktivirao za naredna tri dana i žuti i narandžasti meteoalarm.

Narednih dana ćemo biti pod uticajem doline niskog vazdušnog pritiska sa severa Evrope. Danas i sutra pored kiše i grmljavine, ima uslova i za nepogode. Srbija će biti narednih dana na grancii tople i hladne vazdušne mase, pa će shodno tome i razlika u temperaturi severa i juga biti znatna.

Jutros je na severu oblačno, ponegde pada kiša, kako idemo južnije je vedro. Danas tokom dana vreme nestabilno, smena sunca i kiše, pljuskova i grmljavine, lokalno ima uslova i za nepogode, posebno u Vojvodini, na zapadu i u centralim predelima.

Suvo sunčano vreme danas ostaje samo na krajnjem jugu i istoku.

Vetar slab do umeren severnog i severozapadnog smera. Za vreme intenzivnih pljuskova su mogući i jaki udari vetra.

Maksimalna temperatura na severu Srbije u padu, biće od 24 do 29 stepeni, a na jugu osetno toplije, i do 33 stepena.

Nestabilno će biti i u sredu i četvrta, očekuju se pljuskovi, grmljavina i ponovo će biti uslova za grad. Temperatura će na severu Srbiji narednih dana biti dodatno u padu, biće oko 25, u Vojvodini i ispod 25 stepeni, dok će na jugu biti toplije, i do 30. U petak postepeno stabilnije, a za vikend sunčano i toplo.