Društvo

Kiša, pljuskovi, grmljavina, grad: Srbija ušla u nestabilni vremenski period

Pixabay/ilustracija

Pixabay/ilustracija

Od juče smo ušli u nestabilni vremenski period. Oluje i nepogode su moguće i danas i sutra. Sve do petka će biti nestabilno sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojavom grada. Temperatura u padu. Na severu svežije već danas, a na jugu osveženje u petak.

Od jutra će sa zapada navirati oblačni sistemi. Kišu, pljuskove i grmljavinu ujutru očekujemo u Vojvodini, na zapadu i u Beogradu. Na udaru najjačih oluja će biti Vojvodina, mada je već posle podne kiša moguća i južnije od Beograda. Posebno u okolni Užica. Za kratko vreme je moguća i veća količina padavina. U pauzi od kiše će biti i sunčanih intervala, a neka mesta će ostati potpuno suva bez padavina.

Maksmimalna temperatura od 22 stepena na severu i zapadu, do 30 na istoku i jugu. Vetar danas slab do umeren, pretežno severnog i severozapadnog smera.

Kiša je danas moguća i u Požarevcu, pokazuju podaci sa sajta weather2umbrella. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 27 stepeni.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je juče Kostolac. Više pročitajte na LINKU.

U četvrtak sledi dodatni pad temperature, temperatura na severu oko 20 stepeni, na jugu ostaje toplo, do 30. Takođe očekujemo kišu i grmljavinu. Od petka stabilnije uz zahlađenje i na jugu, a od subote povratak letnjih temperatura uz sunčano i stabilno vreme.