Hronika

Uhapšeni zbog sumnje da su vrbovali devojku da se bavi prostitucijom

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Policija je jutros u Beogradu uhapsila trojicu pripadnika kriminalne grupe koji se sumnjiče za trgovinu ljudima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su S.S. (45), P.D. (25) i Đ.Lj. (29), zbog sumnje da su, od februara do juna ove godine, vrbovali dvadesetogodišnju devojku, koristeći teške uslove u kojima je živela, da se bavi prostitucijom kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist.

S.S. je, kako se sumnja, najpre stupio u emotivnu vezu sa oštećenom kako bi uticao na njenu svest i volju i na taj način je vrbovao da se bavi prostitucijom, a potom angažovao Đ.Lj, koji je, kako se sumnja, na internetu oglašavao pružanje seksualnih usluga, dok je osumnjičeni P.D. prevozio oštećenu i predavao je korisnicima seksualnih usluga.

Sumnja se da je novac stečen na ovaj način preuzimao S.S.

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.