Društvo

Direktorka škole u kojoj je đak napao nastavnicu muzičkog: Preduzeti su svi koraci

Foto/ T.S. učionica škola

Foto/ T.S. učionica škola

Učenik šestog razreda Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Beogradu fizički je nasrnuo na nastavnicu muzičkog vaspitanja, a kako Biljana Vujić, direktorka ove obrazovne ustanove kaže za N1, preduzeti su svi koraci u okviru važećih propisa.

Kako je navela, u toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa napadom na nastavnicu.

„Škola je odmah postupila po utvrđenim procedurama, u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i događaj prijavila nadležnim institucijama“, kaže direktora Vujić.

Kako dodaje, u školi je održan sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja i zanemarivanja.

Podsetimo, Aleksandra Stanković, nastavnica muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Vasa Pelagić“, koju je verbalno i fizički napao đak, ispričala je da je u pitanju učenik koji je već pod nekom vrstom nadzora i nema primerno vladanje.

„Uputila sam ga kod razrednog starešine jer je na času pušio elektronsku cigaretu i sa njim je otišao kod zamenika direktora, koji je bio u školi u popodnevnoj smeni. Učenik se vratio posle desetak minuta i nastavio da se šeta po učionici, a kada sam ga opomenula da ne sme da se šeta na času, prišao mi je i uz reči ‘marš tamo, ko te šta pita’ i uz psovke me odgurnuo. Mogao je i neko dete da zakači i ko bi bio kriv? Ja, jer se sve desilo na mom času“, ispričala je ona za Danas.