Muzika

Neodoljiv letni hit Detoura "Kao ptica let" je u vrhu radijske top liste, a sada je stigao i šareni spot!

FOTO: Youtube screenshot

FOTO: Youtube screenshot

"Kao ptica let", ljetni hit singl Detoura munjevito je osvojio slušatelje te se već tjednima uspinje u samom vrhu službene radijske liste HrTop40, a sada je stigao i razigrani spot kojim vas detourovci zovu na najbolji pool party!

„Kao ptica let, moje misli putuju..
Tamo gdje si ti, da te noću čuvaju…

"Veliko zadovoljstvo je čuti da je naš najnoviji singl „Kao ptica let“ među najizvođenijim pjesmama u Hrvatskoj, naročito zato što se radi o prvoj pjesmi koju predstavljamo nakon albuma „Master Blaster“ i s kojom otvaramo poglavlje novog albuma. Hvala na puštanju i slušanju.", rekao je autor pesme i frontman benda Nenad Borgudan iskreno kaže i kako mu je teško pričati o svojoj muzici i kako je najsrećniji kada slušatelji sami daju interpretaciju Detourovih pesama.
 
„Toliko smo uživali raditi na našem posljednjem albumu Master Blaster, ali s jednakim smo se veseljem upustili i u ovo novo poglavlje. Ispred nas je „Kao ptica let“ avantura u jedan drugačiji zvuk, ali opet, čini mi se, ovako subjektivno, prepoznatljiv Detouru. Pjesma govori o uspomenama od kojih smo satkani i o tome da sve što je nestalo i prestalo živjeti i dalje postoji dokle god se mi toga sjećamo.“- Kaže nam Nenad Borgudan koji je redateljsku palicu za vizualizaciju spota predao Radoslavu Jovanoviću Gonzu.

Vesela ekipa iz Detoura spot je snimila na idiličnom imanju Grunt Gruda dedovine, a kako je vidljivo i iz samog video spota, celi dan snimanja proveden je u pravoj letnoj party atmosferi.

Letni hit omiljenog zagrebačkog benda priča emotivnu ljubavnu priču i u klasičnom detourovskoj maniri donosi dozu pozitive i optimizma.
 
„Gdje god da odeš ljubavi I more da nas razdvoji
Nije to ništa, ja sjećam se I pamtim da ne prestane…“
 
I u pravu je Borgudan kada kaže da njegovi stihove najbolje pričaju Detourovu priču jer tako je teško već na prvu ne zaljubiti se u njegove zarazne strofe i melodiju.

Detour ovo leto očekuju i koncerti u Zagrebu, Prijedoru, Podgorici, Dubrovniku, Stari Gradu na Hvaru, Matuljima, Rapcu i brojnim drugim gradovima.