Društvo

U delovima Srbije upaljen crveni meteoalarm, što južnije biće intenzivnije

FOTO: Pixabay/Ilustracija

FOTO: Pixabay/Ilustracija

Danas bez bitnije promene, ostaje nestabilno sa padavinama i sa uslovima za oluje i grad. Najintenzivnije padavine praćene olujama se očekuju u periodu od 14 do 20h. Na udaru je centralni deo Srbije u potezu od Užica i Čačka, ka Zaječaru i Pirotu.

U četvrtak vreme nestabilno, uz kišu, pljuskove sa grmljavinom, loklano i sa nepogodama. Na istoku i jugoistoku Srbije je aktiviran najviši stepen upozorenja crveni meteoalarm. U ostatku Srbije na snazi žuti i narandžasti meteoalarm.

Najintenzivnije padavine praćene olujama se očekuju u periodu od 14 do 20h. Na udaru je centralni deo Srbije u potezu od Užica i Čačka, ka Zaječaru i Pirotu.

Balkan se trenutno nalazi na granci tople i hladne vazdušne mase, pa je zbog toga izražen temperaturni kontrast. Na severu Srbije će danas biti svega dvadesetak stepeni, dok će na jugu biti i do 30.

Jutros je oblačno i sveže u celoj Srbiji, ponegde ima slabe kiše. U nastavku danu nestabilno, oblačno, sa kišom i pljusvkoima praćenim grmljavinom.

Na severu Srbije danas sveže, tako da neće biti uslova za oluje. Kako idemo južnije, sve je toplije, sa samim tim i nestabilnije.

Vetar pre podne slab severozapani, posle podne vetar u jačanju. Maksimalna temperautra 21-22 stepena na severu i zapadu, do skoro 30 na jugu i istoku.

U petak zahlađenje stiže i do južnijh krajeva, pa će u celoj Srbiji temperatura biti ispod 25 stepeni. U petak padavine u većini krajeva prestaju, samo je slaba kiša još moguća na krajenjm jugu. Od subote sunčano u celoj Srbiji, a uz jačanje južnih vetrova očekujemo porast temperature. U nedelju i do 30 stepeni.