Moj grad

Narodni muzej i JP „Ljubičevo“ dobili nove v.d. direktore

Većinom glasova odbornika Skupštine grada Požarevca usvojena su i doneta rešenja o imenovanju novih vršilaca dužnosti direktora Narodnog muzeja Požarevac i Javnog preduzeća „Ljubičevo“.

Za v.d. direktora Narodnog muzeja Požarevac izabran je Saša Živanović, diplomirani arheolog. 

Foto: J. Milenković/Boom93

„Ova prilika je za mene ne samo profesionalni izazov već i velika odgovornost prema našem gradu, njegovoj istoriji i kulturnom nasleđu“, rekao je novoizabrani v.d. direktor Živanović na sednici Skupštine grada.

Istakao je da će se posvetiti unapređenju svih aspekata rada Muzeja, sa ciljem da ga učini „mestom ponosa za sve građane Požarevca“.

Za v.d. direktora JP „Ljubičevo“ izabran je Jovica Ristić, diplomirani inženjer poljoprivrede.

„U svom daljem radu nastojaću da unapređujem i razvijam JP „Ljubičevo“ u svima aspektima koji su značajni za nas i za naše građane. Za Ljubičevo je značajno uzgajanje kvalitetnih grla konja, vođenje odgovarajuće agropolitike, ali i unapređenje turističke ponude koju Ljubičevo ime. Sve to zahteva ozbiljan rad i posvećenost“, naveo je Ristić pri obraćanju na sednici Skupštine grada Požarevca.

Foto: YouTube printscreen/SatTV

Podsetimo, dosadašnji direktori ovih javnih preduzeća, Gordan Bojković i Mirko Stojanović, podneli su ostavke. Više pročitajte na LINKU