Društvo

Druga faza radova na osvetljenju Načelstva, izdvojeno oko 13 miliona dinara

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Raspisana je javna nabavka za drugu fazu izvođenja radova na ambijentalnom osvetljenju fasade "Starog načelstva".

U tehničkoj specifikaciji navedeno je da se traže svetiljke za spoljnu upotrebu, ugradne, nadgradne ili viseće odnosno da se mogu ugraditi na plafon, zid ili konstrukciju objekta.

U  sastavu svetiljke treba da budu svetlosni izvori i sav pomoćni materijal za rad svetiljke i njihovo postavljanje; držači, visilice, sajle.

U pitanju su 10 tipova svetljki, između ostalog, svetiljka predviđena za ugradnju u tlo, nadgradna linijska LED svetiljka, svetiljka za ambijentalno osvetljenje, oblika fenjera, kockasta LED svetiljka za projektorsko osvetljenje. Garancija na svetiljku mora biti minimum 5 godina. Rok za podnošenje prijava je 28. jun.

Procenjena vrednost nabavke je skoro 13 miliona dinara bez poreza (12.955.659,16)

Podsetimo, u martu ove godine Grad je sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, potpisao ugovor za sprovođenje druge faze radova na izradi ambijentalnog osvetljenja zgrade Načelstva. Radi se o ambijentalnom osvetljenju na severnoj strani, u Drinskoj ulici, gde se nalazi ulaz u Narodnu biblioteku.

Ukupna vrednost projekta iznosi 15.546.790,95 dinara, a Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu sufinansira projekat sa 8.130.790,95 dinara. 

Inače, za prvu fazu radova na osvetljenju fasade izdvojeno je oko 38 miliona dinara, od čega je ministarstvo obezbedilo 10 miliona dinara.