Moj grad

Kada počinje sezona kupanja na bazenu? (FOTO)

Kako je za Boom 93 rekao član gradskog veća zadužen za za omladinu i sport Milan Jović za vikend počinje punjenje malog i velikog bazena.

“Nakon punjenja potrebno je još dva, tri dana da se voda zagreje kako bi dostigla optimalnu temperaturu za kupanje.” Još uvek nije poznato koliko će biti ulaznica za bazen.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, bazen bi trebalo da počne sa radom u petak, 21. juna. 

Podsetimo, zbog rekonstrukcije gradski bazen prošle sezone nije radio. 

Inače, firma „Revolution architects“ je izradila i donirala projekat rekonstrukcije bazena u vrednosti od 3,5 miliona dinara. Sanaciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na gradskom bazenu Sportskog centra radila je grupa izvođača iz Beograda i Subotice. Ugovor je zaključen u februaru 2023. za skoro 223 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 266 miliona dinara sa PDV-om. Međutim, u avgustu iste godine došlo je do izmene ugovora, te je predviđeno još oko 45 miliona dinara za rekonstrukciju bazena. 

Gradski bazen je trebalo hitno rekonstruisati. Radio je  35 sezona, a star je 36 godina. Stanje gradskog bazena u Požarevcu proverile su i nadležne službe Grada Požarevca i konstantovale da je bazen u izuzetno lošem stanju, te da je potrebna hitna rekonstrukcija i bazena i bazenske tehnike oko bazena, a takođe i plaže oko bazena. Bilo je vidno  oštećenje na pločama koje su narušavale bezbednost kupača, ne samo u bazenu već i van bazena.

Caption