Društvo

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za učeničke stipendije

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Foto: Boom93 / T.Spasojević

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25, saopšteno je danas.

Mogu da se prijave dečaci i devojčice treće ili četvrte godine srednjih medicinskih škola, čiji je osnivač Srbija, pokrajina ili lokalna samouprava.

Mogućnost da obezbede podršku od 30.000 do 35.000 dinara mesečno imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Uprava Ministarstva odbrane za vojno zdravstvo nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, obrazovnih profila medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Posle završetka srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos u svojstvu civilnog lica u Beogradu, s tim što će učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviti pripravnički staž i polagati državni stručni ispit.

Rok za prijavljivanje je do 30. septembra 2024, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/21352/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2024-2025-godinu21352