Moj grad

Neophodna veća svest građana pri odlaganju otpada

FOTO: M.M.

FOTO: M.M.

U prethodnom periodu na društvenim mrežama brojni građani su se žalili na otpad koji se pojavljuje pored kontejnera, kao i na prepune kontejnere na više lokacija u gradu. Iz Javnog komunalnog preduzeća, su sa druge strane apelovali u nekoliko navrata da građani kabasti otpad ne odlažu u kontejnere koji za to nisu predviđeni.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Komunalne službe", još jednom su ponovili apel građanima da savesno koriste kontejnere i odlažu otpad na predviđena mesta.

"Postoji mogućnost da građani iznajme kontejner od 5 kubnih metara koji će zadovoljiti potrebe kako pojedinca tako i stambene zajednice", navode iz ovog preduzeća.

FOTO: M.M.

Kako direktor ovog preduzeća Marko Marjanović navodi, brojni sugrađani su se u prethodnom periodu žalili na prepune kontejnere i na rad komunalnih službi.

"Građani moraju da imaju u vidu da komunalno ne puni kontejnere otpadom, već prazni i da oni koji ih pune su nesavesni građani koji bacaju  kabasti otpad i time onemogućavaju drugim dugrađanima da odlažu otpad u posude koje su za to predviđene".

Marjanović dodaje da se kontejneri u centru grada prazne na dnevnom nivou, ali da zbog nekolicine nesavesnih građana nastaju problemi.