Društvo

Obrazloženje Grada povodom odluke o dodeli nagrada i povelja

Boom93/N.Stojićević

Boom93/N.Stojićević

Grad Požarevac izdao je obrazloženje o dobitnicima nagrada i povelja povodom slave grada.

Kako je juče saopšteno dobitnici nagrada su Jevtić Ivica, Marjanović Ivan i Midić Ignatije. Povelja je dodeljena i „DM INTERNACIONAL“ DOO iz Bratinca.

Kako se u obrazloženju navodi, Jevtić Ivici, sportskom radniku, rođen je 1983. godine u Požarevcu. Odbojkom počinje da se bavi 1998. godine u osnovnoj školi. Napredovao je do prvog tima „Mladog radnika“ u odbojci. Posle Požarevca, odlazi u Podgoricu u OK „Budućnost“, gde se zadržava 4 sezone i u tom periodu osvaja dva puta državno prvenstvo tadašnje države. Od 2006. godine odlazi u inostranstvo. 2012. se vraća u OK „Mladi radnik“, gde ostaje do kraja izgračke karijere i posvećuje se trenerskom poslu. Sledi uspešna karijera i u ovoj oblasti. Trenutno je pomoćni trener u seniorskoj reprezentaciji Srbije i glavni trener mlade reprezentacije Srbije do 21 godine.Dao je nemerljiv doprinos u oblasti sporta.

Marjanović prof. dr Ivanu, oftalmologu hirurgu, rođen je  1974.  godine u Požarevcu. Završio je Medicinski fakultet. Radi  na Medicinskom   fakultetu   u   Beogradu,   Klinici   za   očne   bolesti.   Vanredni   je profesor   Medicinskog   fakulteta   i   doktor   medicinskih   nauka.   Odmah   po završetku   stucija,   krenuo   je   na   specijalizaciju   iz   oftalmologije,   a   potom završava  i  doktorat.  Brojni   su  njegovi  radni   uspesi,  kao  i   doprinos nauci   u zemlji i inostranstvu.Dao je nemerljiv doprinos u medicini.

Midić dr Ignatiju, mitropolitu braničevskom, rođen je kao Dobrivoje Midić 1954. godine u Knez Selu kod Niša,. Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a školovanje nastavlja u Beogradu, gde završava Bogosloviju   Svetog   Save i osnovne   studije   Bogoslovskog   fakulteta   SPC. Postdiplomske studije u Grčkoj, odnosno na Atinskom univerzitetu, finalizuje 1987, kada je stekao titulu doktora bogoslovskih nauka. Po povratku u Srbiju biva izabran za asistenta, pa za docenta na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, gde je predavao hrišćansku dogmatiku, etiku i pravoslavnu antropologiju,   kao i filozofiju   na   Filozovskom fakultetu u Nikšiću. Na matičnom fakultetu biva izabran za Dekana 2019. godine. U više saziva bio je član Svetog Arhijerejskog Sinoda naše Crkve. Učestvovao je kao predavač na raznim simpozijumima i autor je mnogih naučnih radova, kao i monografija teološke tematike.  Na tronu Episkopa braničevskih biva ustoličen je 1994. godine i od tada radi na obnovi Eparhije,   prvenstveno   kroz   razvoj   liturgijskog   života. Eparhija braničevska preporođena je tridesetogodišnjim radom vladike Ignatija: osvetio je desetine crkava, podigao novi eparhijski dvor, podmladio sveštenički kadar, priveo   verni   narod   Pričešću,   postavio i očuvao   liturgijsku zajednicu   kao primarni cilj hrišćanskog života. Ključno je uticao na formiranje bogoslovske misli u celoj Srbiji, jer je svoje reči pečatio živom praksom i mnogima postao primer za ugled.Dao je nemerljiv doprinos u svom radu za Grad Požarevac i šire.


Povelja je dodeljena i „DM INTERNACIONAL“ DOO BRATINAC. Sem što je uspešna firma, nemerljiv je doprinos ovog preduzeća u donatorstvu i humanitarnim   akcijama na   teritoriji   našeg   grada i van njega više od decenija. Pružali su nesebičnu pomoć školama, sportskim društvima, ustanovama kulture, crkvata, zdravstvenim ustanovama, policiji, žandarmeriji i brojnim pojedincima. Neretko su sami inicirali donacije i na taj način pokazali svoju humanost, ali i društvenu odgovornost prema onima kojima je pomoć bila potrebna.Preduzeće je dalo veliki doprinos u humanitarnom radu.