Sport

Srbija danas protiv Slovenije na EP: Podjednake šanse za pobedu

Fudbaleri Srbije danas će igrati utakmicu drugog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije.

Srbija je poražena u prvom meču na Evropskom prvenstvu od Engleske minimalnim rezultatom - 1:0. Strelac gola bio je Džud Belingem. 
 
Uprkos lošem početku, izvesno je da će izabranici selektora Dragana Stojkovića izaći s velikim samopouzdanjem na meču protiv Slovenije, jer su u drugom poluvremenu protiv Engleske bili ravnopravan, a u pojedinim deonicama utakmice igrački i bolji rival.

Slovenački list Delo izvestio je nakon remija Slovenije i Danske u prvom kolu da je njihov nacionalni tim napravio prvi korak ka ostvarenju sna u Nemačkoj. Erik Janža je Slovencima doneo nerešen rezultat - 1:1.
 
Srbija i Slovenija se sastaju s podjednakim šansama za trijumf. U prethodnih osam okršaja timovi su izbrojali po jednu pobedu i čak šest remija. 

Mnogo je uzbudljivih međusobnih duela iza dve reprezentacije. Poslednji put na šampionatu Evrope, pre Evra u Nemačkoj, ekipe su takođe u grupi C 2000. godine odigrale nezaboravan meč pun uzbuđenja koji je okončan remijem - 3:3.
 
Utakmica drugog kola između Srbije i Slovenije biće odigrana u Minhenu na stadionu koji je poneo ime po gradu u kome se nalazi samo za potrebe Evra. Početak je rezervisan za 15 časova i to će biti prvi meč dana.
 
Ištvan Kovač iz Rumunije biće glavni sudija na meču. Njegovi pomoćnici će biti Vasile Marinesku i Ovidiju Artene, dok je Uefa za četvrtog arbitra odredila Espena Eskasa iz Norveške. U VAR sobi glavni će biti Holanđanin Pol van Bekel.