Moj grad

Delovi grada bez vode: Šta kažu nadležni?

FOTO: Boom93/A.Stepanović

FOTO: Boom93/A.Stepanović

U sredu uveče u Partizanskoj ulici došlo je do pucanja pucanja na glavnom kolektoru i priključku iz kog se snabdeva Sportski centar.

Usled ovog pucanja došlo je do ogromnog pada u nivou vode na visinskim zonama i poremećen je ceo sistem snabdevanja vodom u gradu, a sve ovo dovelo je do isključenja sa sistema snabdevanja brojnih ulica u grfadu.

Boom93 je kontaktirao direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" koji je naveo da je tada vodoizvorište Ključ moralo da bude isključeno sa mreže, kako bi radnici ovog preduzeća mogli da intervenišu i saniraju kvar.

"To je uzrok ovih restrikcija. Takođe, nakon tog pucanja visinske zone do ujutru nisu mogle da dobiju nivo pritiska koji je potreban za funkcionisanje, jer su ljudi odmah nakon puštanja sistema krenuli sa pranjem dvorišta i zalivanjem. Tako da je došlo do opasnosti od raspada čitavog sistema, jer je mnogo više vode trošeno nego što pumpe mogu da šalju", navodi direktor.

Kako pojašnjava ovo je razlog zbog kog su juče i danas određeni potrošači u gradu na po tri sata ostajali bez vode.

"Noćas je već došlo do stabilizacioje sistema, ali je i danas radi sigurnosti ostavljeno da neki potrošači budu na tri sata bez vode".

On je uputio veliki apel sugrađanima da racionalno troše vodu.

"Razumemo da neko zaliva cveće i bašte, ali da se peru trotoari i dvorišta da se hlade zaista je trenutno suludo. U toku dana će doći do potpune normalizacije u vodosnabdevanju i od noćas neće biti više restrikcija, a sistem će u punom kapacitetu biti na mreži", zaključio je Dimitrijević.