Društvo

Obišli smo buvljak: Šta kažu prodavci? (VIDEO)

FOTO: J. Milenković

FOTO: J. Milenković

Buvljak je mesto koje okuplja veliki broj ljudi – od ljubitelja antikvarnih stvari, pa do onih koji, zbog sve većih poskupljenja, na svaki način žele da uštede.

Prodajni dani na požarevačkom buvljaku su četvrtak i subota.

Šta su nam rekli prodavci pogledajte u VIDEU.

U četvrtak smo obišli buvljak, gde smo pronašli najrazličitiju robu – od polovne garderobe, koja se može naći i po ceni od 100 dinara, nakita, preko zavesa, posuđa, najrazličitijeg alata i tehničke robe, saksija, starih ukrasa, polovnih knjiga, cveća, voća i povrća i mnogo čega drugog.

FOTO: J. Milenković 

Na jednoj tezgi našli smo pisaću mašinu, čija se cena na internetu kreće od 5000 dinara, pa naviše, dok je njena cena na buvljaku bila oko 2000 dinara.

FOTO: A. Stepanović

 

Na drugoj tezgi pronašli smo i novogodišnje čokolade u obliku Deda Mraza ili novogodišnje bombonjere, koje su bile izložene na suncu, koje je, iako smo buvljak obišli oko 8 časova, već peklo.

FOTO: J. Milenković 

Najviše gužve bilo je na štandovima sa polovnom garderobom.


Većina prodavaca nije bila voljna da razgovara. Ipak, nekoliko njih govorilo nam je o tome kako ide prodaja, kako izdržavaju prodaju vrućinama i kako su zadovoljni uslovima na buvljoj pijaci u Požarevcu, kao i o tome da li i dalje postoje predrasude o kupovini na ovakvim mestima. 

FOTO: J. Milenković