Društvo

Zašto bazen još uvek nije počeo sa radom? (VIDEO)

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Svi radovi na gradskom bazenu su završeni, trenutno se sredjuju kafići i postavlja mobilijar. Ekipa Boom93 je obišla Sportski centar kako bismo saznali kada će građani konačno moći da se osveže na bazenu.

Prema rečima Tomice Stojanovića, direktora Sportskog centra, u toku je punjenje kompenzacija i bazena dinamikom koju ispostavlja JKP "Vodovod i kanalizacija".

"Što se tiče Sportskog centra, mi radimo na iznošenju i pripremanju mobilijara, suncobrana, sređivanju kafića i svih ostalih stvari koje su pratećeg sadržaja. Nadamo se da ćemo tokom sledeće nedelje krenuti sa radom. Ono što je bitno je da bazen kada se napuni, moramo da čekamo vremenske uslove da dobijemo temperaturu vode, kao i analizu Zavoda za javno zdravlje i tad krećemo. Okvirni početak je tokom sledeće nedelje", navodi on.

FOTO: A. Stepanović

Nakon radova na rekonstrukciji bazena proširena je plaža i promenjen behaton na celoj plaži.

Bazen više nije limeni, sada je betonske konstrukcije sa porculanskim pločicama, a napravljena su dva kompenzaciona bazena umesto jednog.

"Odvojena je filtracija malog bazena, što je jako bitno, i velikog bazena. Sada veliki bazen ima bukvalno tri puta jaču filtraciju vode, tako da može duže da radi i može da primi više ljudi u istom trenutku. Takođe, ono što je novina, veliki bazen je u standardima za 50 metarsko i 25 metarsko plivanje i takmičenje, čak do nivoa olimpijskih igara".

FOTO: A. Stepanović

 

Cena ulaznice za bazen će u odnosu na prethodne godine biti skuplja i iznosiće 250 dinara za odrasle, dok će deca do 7 godina imati besplatan ulaz. Takođe, osobe sa invaliditetom imaće besplatan ulaz, a urađena je i rampa.

Građani će kao i ranijih godina imati mogućnost da uplate periodične ulaznice koje mogu sadržati različit broj ulaza na bazen. Njihova cena će biti 7 ulaza (1500 dinara), 10 ulaza (2.000), 30 ulaza (6.000 dinara) i 60 ulaza (10.000 dinara).

Novine su i da će radnim danima radno vreme bazena biti od 6 časova za rekreativce, a radiće do 20 časova, dok će radno vreme nedeljom biti od 8 časova.

"Noćno kupanje će biti organizovano u zavisnosti od vremenskih prilika, ali nam novi bazen takođe omogućava da radimo tokom cele noći", naglasio je direktor.

Cena ulaznice za noćno kupanje biće 300 dinara.

FOTO: A. Stepanović