Društvo

Gde se možete rashladiti ovog leta?

Boom /93 bazeni Jugovo Smederevo

Boom /93 bazeni Jugovo Smederevo

S obzirom na to da se radovi na gradskom bazenu privode kraju, Boom93 je za vas pripremio listu bazena i plaža gde se možete rashladiti.

Pored bazenskih usluga, posetioci će moći da iznajme ležaljke, potraže hlad ispod suncobrana, poruče hranu, dok je za najmlađe neretko ulaz besplatan.

Ukoliko odlučite da se kupate u bazenima banje Ždrelo, ove godine ulaz košta 1.500 dinara za odrasle, dok je za decu cena 600 dinara. Meštanima je ulaz 1000 dinara. Iznajmljivanje ležaljki 150 dinara. Welnes košta 500 dinara.

FOTO: Print screen

 

Radno vreme radnim danima je od 10h do 20h, petkom i subotom je od 10h do 21h. Radno vreme za Welnes je od 10 do 20 časova.

Prema podacima sa sajta „Akva kluba“, ulaznica za bazen i akva park na Srebrnom jezeru sa celodnevnom kartom za odrasle radnim danima iznosi 700 dinara, dok je vikendom 900. Za decu do 12 godina uživanje u bazenima košta 500, a vikendom 700 dinara. Postoji mogućnost kupovine mesečnih karata, dok se ležaljke posebno naplaćuju. Na raspolaganju je pet bazena različite dubine. Sadrži dva šanka gde možete poručiti piće, svlačionice i toalete prilagođene odobama sa invaliditetom.

FOTO: Print screen

Cena ulaznice za bazen Olimpik Šapine je 300 dinara. Tokom toplih večeri u Šapinu biće organizovano i noćno kupanje od 22h do 2h ujutru, a cena ulaznice je takođe 300 dinara.

Akva park u Jagodini sadrži bazene za sportske i rekreativne aktivnosti sa vodenim atrakcijama za decu i odrasle, toboganima dužine oko 600 metara koji su okruženi spasiocima. Pored olimpijskog bazena opremljenog za održavanje plivačkih i vaterpolo takmičenja po FINA propisima, akva park sadrži terene za mini fudbal, košarku, odbojku, rukomet, stoni tenis i igralište za decu sa ljuljaškama i klacalicama. U okviru parka nalaze se objekti koji su neophodni za odmor, jelo i osveženje.

Parking je besplatan.

Celodnevna karta za odrasle iznosi 800 dinara, dok je za decu do 12 godina ulaz 500 dinara. Cena sezonske karte za odrasle iznosi 7.000, dok deca do 12 godina ulaznicu na bazene tokom cele sezone mogu kupiti za 3.500 dinara. 

FOTO: Print screen

U Smederevu radi i akva park Jugovo gde je cena ulaznice ove godine od 800 do 1.600 dinara u zavisnosti od toga da li je radni dan i da li je celodnevni ulaz ili samo popodnevni. Radno vreme je svakog dana od 10h do 20h.

FOTO: Print screen

Podsetimo, sezona kupanja u Zabeli je počela, a bazen je otvoren juče u 10 časova.

FOTO: KPZ Zabela

Što se tiče plaža, analize vode na plaži Topoljar u Kostolcu pokažale su da je mikrobiološki neispravna, a ista se ne preporučuje za kupanje. Ova plaža je lepo uređena i pravi je kreativni centar. Ona nije poznata samo po svom kupalištu, već i po prelepim sportskim terenima, zelenim površinama, ali i bogatom ponudom za najmlađe.

FOTO: Boom93/Arhivska fotografija
FOTO: Boom93/Arhivska fotografija

Srebrno jezero je poslednjih godina sve popularnija i omiljenija turistička atrakcija. Jedan deo plaže je uređen, prekriven šljunkom i dodatno podeljen na dva dela. U prvom delu je prazna i tu možete slobodno staviti svoje peškire. Drugi deo je u sklopu jednog kafica, gde se može iznajmititi komplet ležaljke i suncobran, za sta je naglašeno da je obavezna i konzumacija pića. Neretko budu promotivne akcije vikendom, pa za  500 dinara dobijete dve ležaljke, suncobran i dva pića po želji.

Kako Boom 93 saznaje iz ZZJZ, na osnovu Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje i rezultata mikrobiološke analize jezerske vode sa Gradištanske, Zatonjske i Požarevačke plaže uzorkovane 7. juna, vode na ovim plažama pripadaju  vodama između II i III klase, tako da se preporučuju za kupanje i rekreaciju uz obavezno tuširanje nakon kupanja.