Sport

Evropsko prvenstvo iz ugla Vladimira Vlajovića, trenera FK ,,Presing''

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Nemačkoj otvoreno je 14. juna. Razgovarali smo sa Vladimirom Vlajovićem, trenerom fudbalskog kluba ,,Presing'' iz Požarevca, kako bismo dobili njegovu ocenu dosadašnjeg toka takmičenja. Pitali smo ga kako ocenjuje ovogodišnji EURO 2024, koji tim mu je ostavio najjači utisak, šta misli o igri Srbije i da li su pokazali očekivano. Takođe smo ga upitali koje lekcije mladi fudbaleri mogu naučiti iz gledanja EURO 2024.

Ceremonijom na stadionu u Minhenu, 14. juna otvoreno je Evropsko fudbalsko prvenstvo u Nemačkoj.

U zabavno plesnom programu uz glasnu muziku i brojne zastave učestvovalo je oko 100 plesača obučenih u šarene kostime.

Evropska fudbalska unija (UEFA) i organizatori odali su poštu nedavno preminulom čuvenom nemačkom fudbaleru i treneru Francu Bekenbaueru.

Prva utakmica na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj između domaće selekcije i Škotske počela je tog dana u 21 čas.

1. kolo, 14. jun

Fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je selekciju Škotske sa 5:1 (3:0) u prvom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu.

15. jun

Sledećeg dana, 15. juna, od 15h igrale su Švajcarska i Mađarska, gde je fudbalska reprezentacija Švajcarske pobedila je Mađarsku rezultatom 3:1 (2:0) u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Od 18h igrale su Hrvatska i Španija, gde je fudbalska reprezentacija Španije ubedljivo pobedila Hrvatsku rezultatom 3:0 (3:0) u prvoj utakmice Grupe B na Evropskom prvenstvu.

Od 21h igrale su Albanija i Italija, gde je fudbalska reprezentacija Italije pobedila Albaniju rezultatom 2:1 (2:1) u prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

16. jun

Narednog dana, od 15h igrale su Holandija i Poljska, gde je fudbalska reprezentacija Holandije pobedila Poljsku rezultatom 2:1 (1:1) u prvoj utakmici Grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Od 18h igrale su Danska i Slovenija, gde su ove fudbalske reprezentacije odigrale nerešeno ovaj meč. 

Od 21h, igrale su Srbija i Engleska, gde je fudbalska reprezentacija Srbije izgubila od Engleske rezultatom 1:0 (1:0) u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

17. jun 

Od 15 časova igrale su Ukrajina i Rumunija, gde su fudbaleri Rumunije ubedljivo su savladali Ukrajinu sa 3:0 (1:0) u prvom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu.

Od 18h igrale su Slovačka i Belgija, gde su fudbaleri Slovačke šokirali su Belgiju u prvom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu pobedivši sa 1:0 (1:0).

Od 21h igrale su Francuska i Austrija, gde su fudbaleri Francuske savladali Austriju sa 1:0 (1:0) u prvom kolu E grupe na Evropskom prvenstvu.

18. jun

Od 18h igrale su Gruzija i Turska, gde je fudbalska reprezentacija Turske pobedila Gruziju rezultatom 3:1 (1:1) u prvoj utakmici Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Od 21h igrale su Češka i Portugal, gde je fudbalska reprezentacija Portugalije pobedila je Češku sa 2:1 (0:0) u meču prvog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

2. kolo, 19. jun 

Od 15h igrale Albanija i Hrvatska, gde su fudbaleri Hrvatske i Albanije odigrali nerešeno 2:2 (0:1) u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu.

Od 18h igrali su Mađarska i Nemačka, gde je fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila Mađarsku rezultatom 2:0 (1:0) u meču drugog kola Grupe A na prvenstvu Evrope.

Od 21h igrale su Švajcarska i Škotska, gde su reprezentacije Škotske i Švajcarske odigrala nerešeno 1:1 (1:1) u meču drugog gola Grupe A na Evropskom prvenstvu Evrope.

20. jun 

Od 15h igrale su Slovenija i Srbija, gde su Srbija i Slovenija igrale nerešeno 1:1 u drugom kolu u C grupi 17. evropskog prvenstva u Nemačkoj. 

Od 18h igrale su Engleska i Danska, gde su reprezentacije Danske i Engleske odigrale nerešeno 1:1 (1:1) u derbi utakmici Grupe C na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a bod iz ovog duela doneo je Englezima verovatno i plasman u osminu finala.

Od 21h igrale su Italija i Španija, gde je reprezentacija Španije pobedila je Italiju rezultatom 1:0 (0:0) u utakmici drugog kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u fudbalu i sa šest bodova obezbedila plasman u osminu finala.

21. jun

Od 15 igrale su Slovenija i Ukrajina, gde je reprezentacija Ukrajine pobedila Slovačku sa 2:1 (0:1) u drugom kolu Grupe E na Evropskom prvenstvu u fudbalu i tako stigla do prvih bodova na turniru.

Od 18h igrale su Poljska i Austrija, gde je reprezentacija Austrije pobedila Poljsku rezultatom 3:1 (1:1) u utakmici drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Od 21h igrale su Francuska i Holandija, gde su reprezentacije Holandije i Francuske odigrale nerešeno 0:0 u meču drugog kola Grupe D, prvoj utakmici u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva koja je završena bez pogodaka.