Društvo

I danas se očekuju nepogode, stabilizacija tek za vikend

Foto: Boom93/MMV

Foto: Boom93/MMV

Upozorenje za vremenske nepogode ostaje i danas, a i narednih dana. Na snazi je danas žuti i narandžasti meteoalarm.

I ove sedmice ostajemo pod uticajem ciklona čiji je centra iznad Italije. Narednih dana vreme promenljivo, uz čestu kišu, ali ostaje toplo, mada temperature neće biti visoke kao prethodnih dana, već će biti oko 30 stepeni.

Jutros u Srbiji pretežno vedro, sunčano i prijatno, temperautra se kreće od 16 stepeni na Kopaoniku, do 23 u Negotinu i Beogradu.

Biće tokom narednih dana sparno, uz smenu sunca i oblaka, a zatim u drugom delu dana vreme nestabilnije. Počeće na zapadu i jugoazapadu da se razvijaju grmljavinske oluje, pa će biti pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za grad i olujni vetar. Na udaru se danas nalazi jugozapad i jug Srbije.

Biće posle podne uslova i za grmljavinske oluje u Beogradu i delovima Vojvodine.

Danas će duvati slab do umeren severni i severoistočni vetar. Maksimalna temperatura u padu u odnosu na prethodne dane, ali svakako ostaje i dalje toplo. Očekujemo vrednosti od 29 stepena na severu, do 31 na jugu, dok će još toplije biti na istoku, čak 34 stepena.

Do kraja nedelje vreme nestabilno. Svakodnevno će biti uslova za pljuskove, grmljavinu i nepogode, a temperatura će biti oko 30 stepeni. U utorak  oluje i nepogode očekujemo na zapadu Srbije i u Šumadiji, a u sredu se oluja i nepogode očekuju i u Vojvodini. Stabilizacija vremena tek za vikend.