Sport

Atmosfera u gradu pred utakmicu Srbija - Danska (VIDEO)

U susret večerašnjoj utakmici između Srbije i Danske na Evropskom prvenstvu, sugrađani Požarevca sa velikim zanimanjem prate dešavanja na terenu. U šetnji kroz grad, naša ekipa imala je priliku da čuje mišljenja i prognoze požarevačkih navijača, koje ne samo da otkrivaju očekivanja od večerašnje igre, već i različite pristupe praćenju ovog sportskog događaja.

Jedan od navijača u pogledu šansi našeg tima, prognozira rezultat 2:1 u korist Danaca.

„Ključ našeg uspeha leži u nogama Vlahovića, od kojeg očekujemo golove večeras" ističe on.

Drugi sugrađanin iz Gradskog parka odlučan je u svojoj podršci: „Moramo pobediti ako želimo da idemo dalje. Jović, koji je postigao gol u zadnjim sekundama prethodne utakmice, po mom mišljenju je najbolji".

Mladi par u parku očekuje pobedu, kada je u pitanju večerašnja utakmica.

„Smatram da smo dovoljno dobri da pobedimo, samo treba da promenimo postavu. Vlahović, Mitrović i Tadić su ključni igrači, ali ne treba zaboraviti ni Pavlovića", rekao je mladić, dok njegova devojka dodaje kako utakmice prati zajedno sa njim, iako nije toliko upućena u detalje prvenstva.

Jedna od prolaznica se našalila na račun svog dečka, gde je rekla kako on pere sudove, dok ona gleda fudbal.

Jedna od sugrađanki otkriva kako njen dečko prati organizovano utakmice sa društvom, a ona koristi priliku da izađe u grad na piće, dok druga, prisiljena da sa mužem prati sve utakmice, šali se na račun svoje „stručnosti“ kao „ženskog sudije“ zbog učestalog gledanja fudbala.

Navijači u Požarevcu su spremni za večerašnju utakmicu, nadajući se pobedi Srbije. Bez obzira na ishod, jasno je da Evropsko prvenstvo izaziva velike emocije i okuplja građane u zajedničkom navijanju, bilo iz dnevnih soba ili lokalnih kafića.