Politika

Nenadić: Produžen rok za rad Radne grupe za unapređenje izbornih uslova

Predsedavajući Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Nemanja Nenadić izjavio je da su članovi Radne grupe na današnjem sastanku informisani da je produžen rok za rad te grupe, tako da Skupština do jula 2025. može da usvoji predložene izmene propisa.

Rok za rad je produžen tako da Skupština predloge izmena usvoji do 1. jula 2025. godine, ali bi o svim tim predlozima pre odlaska na usvajanje trebalo da se održi javna rasprava, rekao je Nenadić za Fonet.

On je objasnio da je sastanak sazvan da bi se članovi Radne grupe upoznali sa izmenjenom odlukom koja uređuje rad grupe, pri čemu su najbitnije izmene one koje se odnose na način odlučivanja o predlozima i na produžetak roka za rad.

Nenadić je rekao da je dosta polemike bilo oko izmene načina odlučivanja, za kvorum o odlučivanju se neće računati glasovi članova koji ne budu imali predlog ili ne budu želeli da podrže predlog nekog drugog člana.

Kako je rekao, naredni korak je formiranje podgrupa koje će raditi na izmenama pojedinih zakona i prvi korak u tome je da članovi do naredne nedelje predlože zakone koje treba menjati, a sada to mogu da urade svi članovi grupe.