Sport

Danas na EURO 2024: Poslednji dan grupne faze takmičenja

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Posle 12 dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj došli smo do onog poslednjeg u grupnoj fazi takmičenja.

I danas će, baš kao i juče, biti na programu četiri utakmice, ovoga puta u grupama E i F.

Grupa E

Slovačka – Rumunija, 18h, Frankfurt, RTS
U ovoj grupi sve četiri reprezentacije imaju po tri osvojena boda što je veoma zanimljivo. Konkretno, nerešen rezultat vodi i Slovačku i Rumuniju u osminu finala i nema dileme da će i jedni i drugi biti oprezni, odnosno da će biti više posvećeni odbrani sopstvenog gola nego jurišu ka protivničkom šesnaestercu.

 
Ukrajina – Belgija, 18h, Štutgart, RTS
Zbog gol-razlike Ukrajina se nalazi na poslednjem mestu i zapravo će joj jedino pobeda odgovarati u meču protiv Belgije, ili remi, ako neko u drugoj utakmici ove grupe bude bio poražen. Belgiji za prolaz dalje odgovara i pobeda, ali i nerešen rezultat.

Grupa F

Češka Republika – Turska, 21h, Hamburg, RTS
Interesantna utakmica jer Češkoj i bod odgovara za prolazak dalje ukoliko Portugal savlada Gruziju. Portugal je svakako prvi u grupi, pa ga Turska ni eventualnom pobedom ne može ugroziti. Ipak, ako Češka slavi, preskočiće Tursku na tabeli i na kraju će biti druga u grupi. Ukoliko pak Češka izgubi, završiće takmičenje u grupnoj fazi.

Gruzija – Portugal, 21h, Gelzenkirhen, RTS
Gruziji je ovo debitanski nastup na Evropskim prvenstvima i na ovom šampionatu su osvojili i prvi bod u istoriji svoje zemlje na kontinentalnom takmičenju. Iako će biti motivisani jer i njima pobeda znači prolazak u osminu finala, treba istaći da je Portugal veliki favorit i da će izabranici Roberta Martineza želeti da završe prvu fazu takmičenja sa maksimalnih devet bodova.