Moj grad

Jovetić: Uskoro besplatne obuke plivanja - prijave u toku

FOTO: Privatna arhiva

FOTO: Privatna arhiva

Ove letnje sezone, nakon prošlogodišnje pauze zbog rekonstrukcije, na bazenu će biti organizovane obuke za neplivače i napredno plivanje.

Trener plivanja Nikola Jovetić iz kluba Delfin 012, kaže da je prošle sezone obuka plivanja organizovana na bazenu u Zabeli, te će ponovo krenuti sa obukama i treningom na gradskom bazenu.

Ističe značaj plivanja kao sporta koji je dobar za zdravlje svih uzrasta i koji aktivira sve mišiće tela. "Plivanje je stvar opšte kulture i svako bi trebalo da zna da pliva", naglašava Jovetić.

"Plivanje nije samo sport, već i neophodna veština koja može spasiti život. Pored toga, voda pruža izvanredne uslove za održavanje forme i relaksaciju", objašnjava Jovetić.

Podseća da, u eri kada su deca sve više usmerena na tehnologiju i sedelački način života, decu treba što više uključivati u fizičke aktivnosti, te apeluje na roditelje da iskoriste leto kako bi svoju naučili da cene zdrav život.

“S obzirom na trendove smanjene fizičke aktivnosti među mlađim populacijama, programi na bazenu su prilika da se deci pruži alternativa pasivnom provođenju vremena pred ekranima. Nadam se da će roditelji prepoznati priliku i motivisati svoje klince da se priključe. Ovo je savršen način da se steknu nove veštine u zdravom i zabavnom okruženju", ističe Jovetić.

Jovetić kaže da nema ograničenja za uzraste, poželjno je da se svi uključe u rad na samom plivanju, te poziva građane da se priključe besplatnim obukama.

“Klub plivanja "Delfin 012" poziva i starije sugrađane koji još uvek ne znaju da plivaju. Nikad nije kasno naučiti.. Aktivnosti su prilagođene i početnicima i onima koji žele da unaprede svoje plivačke sposobnosti“, dodaje Jovetić.

Zainteresovani se mogu prijaviti direktno na gradskom bazenu ili kontaktirati klub "Delfin 012", više informacija.

Podsetimo, klub plivanja "Delfin 012" u saradnji sa Gradom Požarevcem i Sportskim savezom, na gradskom bazenu nudi besplatne obuke za neplivače i napredne kurseve plivanja.