Moj grad

Na bioskopskom repertoaru četiri filma

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Bioskop Centra za kulturu radiće 28, 29. i 30. juna, a na repertoaru su četiri filma.

Na repertoaru su sledeći filmovi:

"Grozan ja 4" ⎯ 28. i 29. jun u 15 časova i 30. jun u 16 časova;
"Horizont: Američka saga - prvo poglavlje" ⎯ 28. jun u 17 časova i 29. jun u 18.45 časova;
"Tiho mesto: Dan prvi" ⎯ 28. jun u 20 časova i 30. jun u 18 časova i 
"Gospodin Blejk" ⎯ 29. jun u 17 časova i 30. jun u 20 časova.

Film "Grozan ja 4" stiže posle sedam godina od poslednjeg "Grozan ja" filma. 

Nakon filma „Malci 2 – Gruov početak“, letnjeg blokbastera studija Iluminejšn iz 2022. godine, koji je zaradio skoro milijardu dolara širom sveta, najveća globalna  animirana franšiza u istoriji sada počinje novo poglavlje, kada Gru i Lusi i njihove devojčice – Margo, Edit i Agnes – dobijaju novog člana porodice, Grua mlađeg, kome je namera da muči svog oca.

Gru se suočava sa novim neprijateljem Maksimom Le Zlim i njegovom fatalnom devojkom Valentinom, a porodica je primorana da beži..

Epski vestern "Horizont: Američka saga - prvo poglavlje" četvrti je film koji je režirao oskarovac Kevin Kostner, koji igra glavnu ulogu u filmu – Hejza Elisona.

Film prati petnaestogodišnji period širenja i naseljavanja američkog zapada pre i posle Građanskog rata. Tokom ovog razdoblja, Amerika prolazi kroz transformaciju koja oblikuje istoriju i sudbinu te regije.

Na festivalu u Kanu film je doživeo desetominutne stojeće ovacije.

"Tiho mesto: Dan prvi" treći je film franšize "Tiho mesto". Reditelj ovog ostvarenja je Džon Krasinski. 

Radnja filma smeštena je u Njujorku, gradu koji je zaposeo smrtonosni, nepoznati neprijatelj, koji nemilosrdno lovi svoje žrtve zahvaljujući zvuku koji čuje. Treće poglavlje i prednastavak svetski popularne franšize napušta ruralni dom porodice Abot, kako bi ispričao priču o danu kada su meteoriti pali sa neba a ljude sa lica Zemlje zbrisala zla stvorenja, tako da ih više nikada ne vidimo.

Kada se Samira vrati u svoj rodni grad, sve što želi je parče pice iz omiljene picerije. Umesto toga, naći će se zarobljena u brutalnoj noćnoj mori koja bi mogla da bude i njen poslednji dan na Zemlji. Zajedno sa strancem po imenu Erik i mačkom Frodom, ona kreće na opasno putovanje pored zapaljenih zgrada, poplavljenih podzemnih železnica i razbijenih automobila, u novom, tihom svetu, gde opasnost vreba svuda.

„Gospodin Blejk“ novi je film Džona Malkoviča. 

U ovoj romantičnoj drami sa elementima komedije britanski biznismen i udovac Endru Blejk preuzima, u jednoj plemićkoj kući u Francuskoj posao batlera kako bi sačuvao uspomene na svoju nekadašnju suprugu koja je bila Francuskinja.

Njegov život menja se kada je primoran da kormilari kroz ekscentrično ponašanje dame iz višeg staleža i prisutnog kućnog osoblja.

Cena karata je 300 dinara i mogu se kupiti na Biletarnici Centra za kulturu Požarevac.

U petak, 28. juna, Biletarnica će raditi od 14.30 do 20 časova. U subotu, 29. juna, radiće od 14.30 do 18.45, a u nedelju, 30. juna, od 15.30 do 20 časova.