Društvo

Ministarstvo pravde: Petoro uhapšenih radnika u zatvoru u Padinskoj Skeli suspendovano još u martu

ilustracija/pixabay

ilustracija/pixabay

Ministarstvo pravde saopštilo je da je petoro zaposlenih u zatvoru u Padinskoj Skeli, koji su uhapšeni zbog sumnje na nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla.

Kako navode, oni su suspendovani zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog S. B. 4. februara.

Uhapšeni su doktorka Službe za zdravstvenu zaštitu Kazneno-popravnom zavodu Padinskoj Skeli V. S, kao i četiri pripadnika Službe za obezbeđenje - K. S, K. D, P. S. i K. Z, koji su u martu, sa ukupno 11 zaposlenih, suspendovani i protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa, uključujući i tadašnjeg upravnika Zavoda V. B.

Postoje sumnje da su oni od 24. januara do 4. februara kao službena lica propuštanjem dužnosti nadzora očigledno nesavesno postupali u vršenju službe iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda drugog, koja je i nastupila smrću prekršajno kažnjenog S.B. 4. februara.
 
Kako je objašnjeno, pored toga očigledno nesavesno postupanje obuhvata i neevidentiranje povreda prekršajno kažnjenog S. B. u dnevnom izveštaju i neobaveštavanju nadređenih o tome.