Moj grad

Posle dve godine otvoren rekonstruisani gradski bazen

Foto: M. Veljković

Foto: M. Veljković

Danas, 29. juna, u 10 časova otvoren je rekonstruisani gradski bazen. Zatvoren je nakon sezone 2022. godine, a 2023. godine nije radio usled rekonstrukcije.

Danas će na bazenu biti besplatan ulaz. 

Cena ulaznice za bazen će u odnosu na prethodne godine biti skuplja i iznosiće 250 dinara za odrasle, dok će deca do 7 godina imati besplatan ulaz. Takođe, osobe sa invaliditetom imaće besplatan ulaz, a urađena je i rampa.

Foto: M. Veljković

Građani će kao i ranijih godina imati mogućnost da uplate periodične ulaznice koje mogu sadržati različit broj ulaza na bazen. Njihova cena će biti 7 ulaza (1500 dinara), 10 ulaza (2.000), 30 ulaza (6.000 dinara) i 60 ulaza (10.000 dinara).

Foto: M. Veljković

Cena ulaznice za noćno kupanje biće 300 dinara.

Sutra će gradski bazen raditi od 10 do 18.30 časova, a od 20 do 22 časa uslediće noćno kupanje uz žurku dobrodošlice i DJ-a.

Kako bazen izgleda nakon rekonstrukcije pogledajte u VIDEU.

Podsetimo, Firma „Revolution architects“ je izradila i donirala projekat rekonstrukcije bazena u vrednosti od 3,5 miliona dinara.

Rekonstrukciju postojećih bazena i dogradnju objekta za bazensku tehniku na gradskom bazenu Sportskog centra radila je grupa izvođača iz Beograda i Subotice. Ugovor je zaključen u februaru 2023. za skoro 223 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 266 miliona dinara sa PDV-om. Međutim, u avgustu iste godine došlo je do izmene ugovora, te je predviđeno još oko 45 miliona dinara za rekonstrukciju bazena. 

Foto: M. Veljković

 

Gradski bazen je trebalo hitno rekonstruisati. Radio je 35 sezona, a star je 36 godina. Stanje gradskog bazena u Požarevcu proverile su i nadležne službe Grada Požarevca i konstantovale da je bio u izuzetno lošem stanju, te da je potrebna hitna rekonstrukcija i bazena i bazenske tehnike oko bazena, a takođe i plaže oko bazena. Bilo je vidno oštećenje na pločama koje su narušavale bezbednost kupača, ne samo u bazenu već i van bazena.