Društvo

Vučić o napadu kod ambasade Izraela: Tragamo za još lica, bili su praćeni zbog indicija na terorizam

FOTO: Boom93/S.Lisac

FOTO: Boom93/S.Lisac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se traga za još nekoliko lica koja su potencijalno povezana sa napadom na pripadnika Žandarmerije kod ambasade Izraela u Beogradu, kao i da su svi bili praćeni zbog toga što su "indikativni na terorizam".

Vučić je novinarima ispred Urgentnog centra, gde su predstavnici države obišli povređenog žandarma Miloša Jevremovića, kazao da bi ta lica bila uhapšena za sedam ili osam dana, koliko je tužiocu bilo potrebno da prikupi dokaze.

"Ali očigledno da su krenuli ranije. Sada ćemo da vidimo sve to. Reč je o ljudima, nije problem u tome, svako ima pravo da bira veru, ali su ušli u ekstremističke i terorističke krugove i oni su praćeni po liniji - indikativni na terorizam", naveo je on.

Za napadača kod ambasade Izraela, Mladenovčanina M.Ž. (25), koga je nazvao "glavni terorista", naveo je da se znalo da je sinoć došao da poseti majku, ali da se posle toga izgubila mogućnost praćenja.

"I jutros se to na ovakav način završilo... Da smo znali, sprečili bismo. Oni su praćeni zbog nelegalnih aktivnosti. Takvih grupa imate stotinu koji su još na slobodi zato što nemate dovoljno dokaza da ih pohapsite", kazao je Vučić.

Najavio je da će akcija protiv onih koji su indikativni na terorizam trajati tri, četiri naredna dana.

"Da pohapsimo sve to i da naše ulice budu sigurne. Sad ih lovimo sve i to je pitanje trenutka i tehnike. Znamo im imena i sve drugo, tako da ćemo nastaviti i obaviti taj posao. Nećemo imati milosti prema terorizmu u Srbiji, nikakve milosti", rekao je Vučić.

Naveo je i da će povređeni žandarm Miloš Jevremović biti odlikovan čim bude izašao iz bolnice.