Moj grad

Biciklistička staza kod Rama deo koridora koji spaja 10 evropskih zemalja (VIDEO)

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

Završeni su radovi na izgradnji biciklističke staze Ram‒Zatonje, ali staza još uvek nije puštena, potvrdila je za Boom 93 direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište Dajana Stojanović.

“Čekamo da Ministarstvo turizma i omladine izvrši primopredaju, datum još uvek ne znamo. Sledi postavljanje vertiklane signalizacije”, rekla je Stojanović za Boom 93.

Budući da je deo koridora Evro Velo 6, prema rečima direktorke, ova biciklistička staza u velikoj meri doprinosi povećanju turističkog potencijala opštine Veliko Gradište. 

“Godišnje kroz našu opštinu prođe 15.000 biciklista. Postavljeni su brojači u naselju Ram koji beleže broj biciklista koji skelom pređu u našu opštinu i nastavljaju dalje trasom Evro Velo 6”, navodi Stojanović. 

Snažnu promociju kako opštine Veliko Gradište, tako i celog Donjeg Podunavlja, kako kaže, vrše biciklistička udruženja svojim promotivnim aktivnostima na društvenim mrežama, sajmovima i specijalizovanim forumima širom Evrope.

“Ova nova biciklistička staza sve vreme vodi pored Dunava, zaobilazi drumsku saobraćajnicu i stvara jednu lepu sliku i lep doživljaj tokom vožnje – okruženost vodom i drvećem u prirodi, tako da samim tim očekujemo veći broj biciklista, ne samo stranih već i domaćih, a svakako im je Srebrno jezero mesto gde svraćaju da odmore ili prenoće”, zaključuje direktorka.

Foto: Turistička organizacija Veliko Gradište

EuroVelo 6 biciklistička ruta dugačka je 3.600 km i prolazi kroz 10 evropskih zemalja. Počinje od atlantske obale Francuske i prostire se do Crnog mora u Rumuniji. Poznata je i kao Ruta reka, budući da se proteže duž najvećih evropskih reka – Loare u Francuskoj, duž gornjeg toka Rajne u Nemačkoj i Švajcarskoj i duž toka reke Dunav.

Deo biciklističke rute Euro Velo 6 je Dunavska biciklistička ruta, koja počinje od izvora Dunava, a završava se na njegovom ušću u Crno more. Dunavska biciklistička ruta prolazi kroz Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku i Ukrajinu.

Kako se vidi iz Instagram objave EU za turizam, na potezu od Vračevog Gaja do Velikog Gradišta proteže se 20 km nove biciklističke staze, koja je deo upravo Dunavske biciklističke rute. Kako izgleda ova ruta pogledajte u sledećoj objavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EU za Turizam (@euzaturizam)