Info

Francuzima penal drama, čeka ih polufinale sa Špancima

FOTO: RTS/Screenshot

FOTO: RTS/Screenshot

Francuska je drugi polufinalista EURO 2024. Trikolori su u Hamburgu posle velike borbe i penal drame uspeli da eliminišu Portugalce i zakažu evropski klasik protiv Španaca u utorak 9. jula u Minhenu.

Posle 90 minuta i dva produžetka bilo je nerešeno 0:0. Na kraju su pobednika morali da odluče jedanaesterci.

Svi Trikolori bili su precizni sa bele tačke, dok je u selekciji Portugala neprecizan bio Žoao Feliks. Tačnije, pogodio je stativu, pa je Francuska na kraju pobedila sa 5:3!

To je bila repriza finala EURO 2016 kada su gosti sa Pirineja napravili iznenađenje u Sen Deniju i posle produžetaka pobedili Trikolore golom Edera u 109. minutu.

Ovo je sad slatka osveta Francuza.

Španija je prvi polufinalista EURO 2024 pošto je u Štutgartu posle produžetaka pobedila Nemačku golom Merina u 119. minutu. Dakle, Španci će u polufinalu igrati protiv Francuza.
Izabranici Didijea Dešana opravdali su ulogu favorita i plasirali se u polufinale, ali igrom nisu pokazali da su bolji od Portugalaca.

Bio je to pravi fudbalski rat dva odlična tima, i jedni i drugi propustili su nekoliko dobrih prilika, pogotovo u drugom poluvremenu, međutim, golmani Majk Menjan i Diogo Košta odlično su čuvali svoje mreže. Bilo je i nekoliko promašaja, poput onog Kristijana Ronalda i Kamavinge…

Na kraju je neko ipak morao da izgubi, a u penal drami tragičar je bio Žoao Feliks. Jedini nije uspeo da postigne gol, šutirao je i pogodio – stativu.

Posle njega odlučujući penal realizovao je Teo Ernandez. Za veliku radost Francuza i tugu Portugalaca.