Sport

Đoković kroz dramu do osmine finala!

FOTO:Printscreen/Youtube

FOTO:Printscreen/Youtube

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona nakon što je u trećem kolu pobedio Alekseja Poprinina rezultatom 3-1.

Najbolji igrač u istoriji je savladao 47. tenisera sveta posle tri časa i osam minuta igre – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Đoković će se u borbi za mesto među osam najboljih na Vimbldonu sastati sa Holgerom Runeom, koji je posle velikog preokreta eliminisao Kventina Alisa.

Đoković i Rune su odigrali pet međusobnih duela i Srbin je dobio tri. Poslednji duel na ATP završnom turniru pripao je Novaku sa 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3. Jedini put na Gren slemu sastali su se na US Openu 2021. kada je Đoković pobedio 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1.
Novakov govor tela u prvom setu nije bio najbolji, nije bilo „žara“ u njegovim očima, a ključan je bio sedmi gem u kome je Popirin iskoristio prvu brejk loptu u meču za 4:3.

Australijanac je iskoristio poklon nakon što je u prva tri gema na servis srpskog igrača osvojio samo jedan poen… Nole je u poslednjem gemu imao 30:30, međutim, nije uspeo da zapreti i eventualno produži gem.

Identično, „ravno“, Đoković je započeo i drugi set, a onda je usledilo zatvaranje krova na Centralnom terenu koje mu je, ispostaviće se, i te kako odgovaralo. Drugi teniser sveta je napravio brejk u četvrtom gemu za 3:1, rival mu je zapretio u sledećem, ali kako je vreme prolazilo Novak je bio sve bolji.

Sedmostruki osvajač Vimbldona u poslednja dve gema na svoj servis nije izgubio nijedan poen i izjednačio je na 1-1 u setovima.

Rani brejk u trećem setu bio je i odlučujući u tom delu meča. Beograđanin sa prebivalištem u Monte Karlu je oduzeo servis protivniku u prvom gemu, a do kraja seta je izgubio samo tri poena na svoj servis, od toga dva u poslednjem gemu.

Novak je protiv Popirina upisao hiljaditi as udarac na Vimbldonu i tako postao tek šesti igrač kome je to pošlo za rukom.
U četvrtom setu viđena je izjednačena borba, brejk lopte nije bilo sve do 11. gema kada je Popirin uspeo da spase tri vezane i produži meč još desetak minuta.

Ipak, Đoković je u tajbrejku pokazao koliko je mentalno jak, odigrao je gotovo bez greške i uz rani mini brejk utabao je put do trijumfa.