Film

Nagrada filmu "Za danas toliko" na internacionalnom festivalu kratkog igranog filma

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Foto: YouTube printscreen/MegaComFilm

Internacionalni festival kratkog igranog filma Bašta Fest završen je u Bajinoj Bašti dodelom nagrade za najbolji film i glumačka dostignuća filmu "Za danas toliko", saopštili su danas organizatori.

Nagradu "Zlatna imaginacija" za najbolji film u celini dobilo je ostvarenje "Štoperica" francuskog reditelja Simona Ibera.

Nagrada "Zlatna interpretacija" za najbolju mušku ulogu dodeljena je glumcu Matju Demiju za ulogu Didijea u filmu "Štoperica" francuskog reditelja Simona Ibera.

Nagradu "Zlatnu interpretaciju" za najbolju žensku ulogu dobila je glumica Virl Batns za ulogu Žoane u filmu "Kod Žoane" belgijske rediteljke Sandrin Kolard.

Specijalnu nagrada za režiju dobio je film "Noć unutra" španskog reditelja Antonia Kueste. Regionalnu nagradu "Zlatna vizualizacija" za najbolju kameru, koja se dodeljuje uz podršku rentala Sineplanet, dobio je Alen Alilović za bosanski film "Svedok" Alena Šimića.

Tokom četiri festivalska dana, u takmičarskom programu festivala prikazano je ukupno 25 kratkih igranih filmova iz 17 zemalja.