Društvo

MUP o hapšenju aktivista u Loznici: Krivične prijave protiv sedmoro njih, osam policajaca povređeno

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se saopštenjem u vezi sa hapšenjem ekoloških aktivista organizacije "Ne damo Jadar" u Loznici.

Kako je saopštio MUP, policija u Loznici podneće krivičnu prijavu protiv Zlatka Kokanovića zbog ugrožavanja saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvima i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i prekršajnu prijavu zbog prekršaja nepropisnog parkiranja i nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica.
 
Takođe, protiv Nebojše Petkovića podneće krivičnu prijavu zbog napada na službeno lice.

"Oni se sumnjiče da su juče sa oko pedeset pristalica pokreta 'Ne damo Jadar' i jednim vozilom koje je u vlasništvu Z. K. blokirali prugu Loznica - Mali Zvornik. Na više upozorenja i naređenje policije da oslobode prugu i pomere vozilo, oni su se oglušili, nakon čega ih je policija potisnula sa pruge. Tom prilikom okupljeni su fizički nasrnuli na policijske službenike", navodi MUP i dodaje da je osam policijskih službenika zadobilo povrede u vidu ogrebotina i krvnih podliva. 
 
Takođe, protiv pet osoba će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.
 
"Policija sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja", zaključuje MUP.