Moj grad

Memorijalni fudbalski turnir u čast Slavoljuba Petrovića (VIDEO)

Foto: A. Antonijević/Boom93

Foto: A. Antonijević/Boom93

Slavoljub Petrović Slava bio je fudbalski golman iz Male Plane koji je u 55. godini preminuo nakon kratke bolesti. Meštani Male Plane ne dozvoljavaju da ode u zaborav. U znak sećanja na njega ove godine je drugi put organizovan memorijalni fudbalski turnir i time su fudbaleri, navijači i organizatori još jednom odali počast njihovom sjajnom igraču.

Pored toga što je bio odličan golman fudbalskog kluba „Proleter”,  karijera Slavoljuba Petrovića Slave nije stala tu. Profesionalno je igrao za FK „Mladost”, a kasnije je ponosno nosio dres fudbalskog kluba „Milicionar” sve dok nije počeo da igra za „Mladi radnik” iz Požerevca.

Memorijalni turnir u njegovu čast održan je 6. i 7. jula. Počeo je prijateljskom utakmicom između FK „Proleter” iz Male Plane i FK „Šumadija” iz Azanje. Kako organizatori izjavljuju, sa njima imaju prijateljski i korektan odnos, tako da su doveli svoje najmlađe igrače da otvore ovaj turnir. Za najbolje su bile obezbeđene i nagrade, kao i zahvalnice.

Kako kažu organizatori ovog turnira, odziv meštana ovog sela prošle godine je bio na zavidnom nivou. Takođe su dodali da su se potrudili da ove godine organizacija bude još bolja, te se nadaju da će moći da ugoste još više navijača.

Kako je izgledalo na otvaranju ovog turnira, ali i šta su to organizatori sve izjavili za Boom93 možete pogledati u sledećem video prilogu.

Piše: Aleksandar Antonijević, dopisnik Boom 93 iz Smederevske Palanke