Moj grad

Pred nama tropski dan: Ima li cisterne sa vodom?

Požarevac danas i narednih dana očekuju tropske temperature, a kako su ovako visoke vrednosti opasne po zdravlje građana, danas će biti postavljena cisterna u gradu.

Zbog visokih najavljenih temperatura, koje mogu ugroziti zdravlje ljudi, kontaktirali smo direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Aleksandra Dimitrijevića koji nam je rekao da će biti postavljena jedna cisterna u gradu, kod palate Morava.

Cisterna sa vodom će biti postavljena zbog najavljenih visokih temperatura koje se danas i narednih dana očekuju u Požarevcu, ali i celoj Srbiji.

Građani će imati mogućnost da se tokom najtoplijeg dela, ali i celog dana osveže, što je jedan od najbitnijih faktora kako najlakše da podnesu najavljene visoke temperature.

Podsetimo, prema prognozi RHMZ-a u Braničevskom okrugu danas i sutra su prognozirane maksimalne temperature od 35 do 37, a u subotu, dok će narednih dana temperatura ići i do 40 stepeni.

Prognozirana maksimalna dnevna temperatura 9. jula biće u kategoriji opasne pojave na području Braničevskog okruga, a upaljen je i narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura.

U Požarevcu će danas biti sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna temperatura biće 36 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa deficitom padavina. RHMZ upozorio je na visoke temperature do kraja sedmice.